Savjet za kulturu Opštine Tivat: pomoći rad na knjizi „Crni Plat“ autora Dragana Rajčevića

Izložba Crni Plat – Tivat

Savjet za kulturu Opštine Tivat na danas održanoj sjednici preporučio je gradonačelnici dr Snežani Matijević da pomogne  rad na knjizi „Crni Plat“ autora Dragana Rajčevića i štampanje zbirke pjesama o Boki, autora Milivoja Slabija.

“U knjizi „Crni Plat“ biće objavljeni srednjevjekovni dokumenti koji otkrivaju malo poznat dio istorije Tivta, a preduslov za nastavak rada na knjizi je prevođenje tih dokumenata koji su mahom pisani na latinskom i starom italijanskom jeziku”- saopšteno je nakon sjednice Savjeta.

Izložba Crni Plat – Tivat

Članovi tog tijela preporulčili su lokalnoj upravi da pokrene inicijativu za obnovu devastiranih spomenika u velikom Gradskom parku, kao i da “u duhu zakonskih propisa, pokrene pitanje formalno pravne zaštite zgrade stare Arsenalove pilane u kojoj je smještena Zbirka pomorskog nasljeđa Porto Montenegra i muzejskih eksponata koji su tamo izloženi.”

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.