Sat za planet Zemlju

Akcija Sat za planet Zemlju (Earth Hour) organizuje se i ove godine širom svijeta. U subotu 28. marta 2015. godine sa početkom u 20.30 sati, građani/ke naše planete koji žele da doprinesu zaštiti životne sredine, ugasiće svjetla na 60 minuta.

Boka News takođe podržava ovu akciju. Pozivamo i sve građane/ke, institucije, preduzeća i sve zainteresovane, da se pridruže inicijativi i na taj način doprinesu očuvanju naše planete.

Pridružimo se globalnoj akciji, ugasimo svijetlo na 60 minuta u subotu 28. marta 2015.

Pogledajte zvanični spot “Sat za planet Zemlju” 2015!

Akcija Sat za planet Zemlju (Earth Hour) nastala je 2007. godine u australskom Sidneju kada je 2,2 milijona ljudi i više od 2000 poslovnih subjekata ugasilo svjetla u svojim domovima ikompanijama kako bi dali svoj glas protiv klimatskih promjena. Samo godinu dana kasnije akcija je postala globalni pokret s više od 50 milijona u 35 zemalja svijeta koji su se pridružili Satu za planet Zemlju. Svjetske znamenitosti poput sydneyskog Harbour Bridgea, CN tornja u Torontu, mosta Golden Gate u San Franciscu ili rimskog Koloseuma bile su u mraku, kao simboli nade za uzrok koji je hitniji iz sata u sat.

Sat za planet
Sat za planet

Sat za planet Zemlju 2015. održat će se 28. marta u 20:30 sati – rezervišite taj datum i pratite kakvi su planovi na earthhour.org  kako biste se pravovremeno uključili!

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.