16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Sat za planet Zemlju – Ugasimo svijetla na 60 minuta

Sat za planet zemlju
Sat za planet zemlju

Akcija Sat za planet Zemlju (Earth Hour) organizuje se i ove godine širom svijeta, večeras, subota 28. marta 2015. godine sa početkom u 20.30 sati, građani/ke naše planete koji žele da doprinesu zaštiti životne sredine, ugasiće svjetla na 60 minuta.

Boka News takođe podržava ovu akciju. Pozivamo i sve građane/ke, institucije, preduzeća i sve zainteresovane, da se pridruže inicijativi i na taj način doprinesu očuvanju naše planete.

Kompanija “Adriatic Marinas – Porto Montenegro” i hotel “Regent” iz Tivta podržaće globalnu akciju “Sat za planetu 2015”, kada će u subotu 28.marta u 20.30 sati na 60 minuta isključiti uličnu rasvjetu u naselju, kao i značajno redukovati potrošnju električne energije u marini, rezidencijalnim kompleksima i na fasadi hotela.

Ovom akcijom Porto Montenegra, ali i drugih kompanija i pojedinaca u gradu, Tivat će biti uvršten u grupu od više od 7.000 gradova svijeta, koji simboličnim gašenjem svjetla na sat vremena, podržavaju kampanju.

Pridružimo se globalnoj akciji, ugasimo svijetlo na 60 minuta u subotu 28. marta 2015. od 20,30 minuta.

Akcija Sat za planet Zemlju (Earth Hour) nastala je 2007. godine u australskom Sidneju kada je 2,2 milijona ljudi i više od 2000 poslovnih subjekata ugasilo svjetla u svojim domovima ikompanijama kako bi dali svoj glas protiv klimatskih promjena. Samo godinu dana kasnije akcija je postala globalni pokret s više od 50 milijona u 35 zemalja svijeta koji su se pridružili Satu za planet Zemlju. Svjetske znamenitosti poput sydneyskog Harbour Bridgea, CN tornja u Torontu, mosta Golden Gate u San Franciscu ili rimskog Koloseuma bile su u mraku, kao simboli nade za uzrok koji je hitniji iz sata u sat.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije