16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Saradnja lokalnih institucija u Tivtu – zajedno za prevenciju bolesti zavisnosti

Sa potpisivanja Memoranduma

Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti Opštine Tivat potpisala je danas Memorandum o saradnji sa Upravom policije OB Tivat, JZU Dom zdravlja Tivat, JU Centar za socijalni rad odjeljenje Tivat, OŠ „Drago Milović“, OŠ „Branko Brinić“, SMŠ „Mladost“ i sa Muzičkom školom Tivat u cilju osnaživanja postojeće saradnje i ostvarivanje sinergije na planu borbe protiv bolesti zavisnosti.

„U prošloj godini Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti postala je dio novog Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja. Ovim smo osnažili našu borbu sa bolestima zavisnosti. Usklađena saradanja po ovom pitanju veoma je važna. Nekada je presudno da odmah stupimo u kontakt, uskladimo naše aktivnosti i rješimo problem zajedničkim snagama“- rekla je gradonačelnica Tivta dr Snežana Matijević.

Sekretarka za mlade sport i socijalna pitanja, mr Darka Ognjanović, navela je kako je Kancelarija od prošle godine „kadrovski ojačana stručnim i iskusnim profesionalcima, koji će dati svoj maksimum da Tivat postane primjer uspješne i efikasne borbe protiv bolesti zavisnosti kao zle kobi današnjice“.

Sa potpisivanja Memoranduma

Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti sarađuje posljednjih godina sa policijom, obrazivnim, zdravstvenim i socijalnim ustanovama,  pa potpisivanje jedinstvenog Memoranduma o saradnji donosi poseban značaj i predstavlja izraz usmjerenosti svih aktera na postizanje zajedničkog cilja, a to je što manje mladih koji će upadati u zamku bolesti zavisnoti. Svaka od ovih institucija delegiraće osobu koja će biti zadužena za saradnju i redovnu komunikaciju sa Kancelarijom- saopšteno je iz lokalne uprave.

Kancelarija će u narednom periodu realizovati brojne aktivnosti poput obuke vršnjačkih edukatora, predavanja na temu prevencije bolesti zavisnosti, izrade brošure, organizovanja kviza, obilježavanja važnih datuma, pružanja stručnih savjeta i informacija.

Izvor:S. L.

Najčitanije