13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Sanirano manje zagađenje mora u Kotoru

Zagađenje Kotor

Pomorski operativni centar Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore u petak kasno poslijepodne je obaviješten od građana da je u kotorskom akvatorijumu uočeno zagađenje mora u blizini otvorenog bazena u Dobroti, na lokalitetu Žuta plaža.

Hitno je obavještena Lučka kapetanija Kotor, koja je odmah reagovala i zajedno sa Lučkim kapetanom Brunom Brkanovićem izašla na lice mjesta kako bi utvrdila obim zagađenja i pristupila čišćenju. Zagađenje koje je bilo malog obima, a efikasno je prikupljeno upotrebom specijalnih upijača za tu namjenu.

“Nakon završetka prikupljanja zauljanih materija sa površine mora, Lučka kapetanija je izvršila pregled usidrenih jahti i jedrilica u kotorskom zalivu, kako bi eventalno pronašli zagađivača, ali nisu uočeni bilo kakvi dokazi koji bi mogli utvrditi sa sigurnošću potencijalnog zagađivača”- saopštili su danas iz Uprave pomorske sigurnosti.

Iz UPS koju vodi Safet Kočan, naglasili su da su sa pripadnicima Lučke kapetanije Kotor i ovog puta brzo reagovali i da je u potpunosti sanirano zagađenje koje je izazvalo nepoznato plovilo. Akcija uklanjanja masne mrlje na moru počela je u 18.30, a okončana je u 20.30 časova.

Izvor:S.L

Najčitanije