Sanirano manje zagađenje mora u Kotoru

Nepoznato plovilo prosulo zauljene tečnosti

Zagađenje Kotor

Pomorski operativni centar Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore u petak kasno poslijepodne je obaviješten od građana da je u kotorskom akvatorijumu uočeno zagađenje mora u blizini otvorenog bazena u Dobroti, na lokalitetu Žuta plaža.

Hitno je obavještena Lučka kapetanija Kotor, koja je odmah reagovala i zajedno sa Lučkim kapetanom Brunom Brkanovićem izašla na lice mjesta kako bi utvrdila obim zagađenja i pristupila čišćenju. Zagađenje koje je bilo malog obima, a efikasno je prikupljeno upotrebom specijalnih upijača za tu namjenu.

“Nakon završetka prikupljanja zauljanih materija sa površine mora, Lučka kapetanija je izvršila pregled usidrenih jahti i jedrilica u kotorskom zalivu, kako bi eventalno pronašli zagađivača, ali nisu uočeni bilo kakvi dokazi koji bi mogli utvrditi sa sigurnošću potencijalnog zagađivača”- saopštili su danas iz Uprave pomorske sigurnosti.

Iz UPS koju vodi Safet Kočan, naglasili su da su sa pripadnicima Lučke kapetanije Kotor i ovog puta brzo reagovali i da je u potpunosti sanirano zagađenje koje je izazvalo nepoznato plovilo. Akcija uklanjanja masne mrlje na moru počela je u 18.30, a okončana je u 20.30 časova.

2 Komentari

  1. Brzo reagovali..oli mučat..ovi Bruno te se motorinom vozi više no brodicom…nijesu sposobni ni za česa on a bogumi ni oni inspektor Lompar da prepoznaju razliku između nafte ili benźine…a mogli bi svaki dan poć arazo Sv.Neđelje,da murišu more..tako bi saznali kako ko kaki,koliko nafte izbačuju oni feery banovi,a bogumi i koliko balasta izbacuju kruzeri…mogli bi poć arazo Risna da vide jahte koje prazne balaste svakodnevno…Đe su bili cijelo vrelo lito,ne bi vi znao reć…samo znam da ovi Bruno sa kosicom tresaje i sinjorama namigiva po Kotoru…adio te

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.