16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Sanacija puta Budva – Cetinje trajaće najmanje godinu?

Budva klizište
Budva klizište

Najmanje godina biće potrebna za osposobljavanje puta Cetinje-Budva, koji je zbog klizišta u mjestu Markovići prekinut, prenose elektronski mediji.

Iz Ministarstvu pomorstva i saobraćaja objašnjeno je da je glavni razlog taj što se mora čekati da se prvo slegne trusno zemljište i obezbijedi klizište, nakon čega će se krenuti u izradu novog projekta koji bi bio završen između četiri i šest mjeseci.

Tek poslije izrade projekta počeli bi glavni radovi koji bi mogli potrajati i nekoliko mjeseci, u zavisnosti od situacije na terenu.

Građevinski inžinjer Miloš Mrvaljević rekao je da se put privremeno može sanirati za 15-20 dana, ali da se za neko trajno rješenje mora čekati i godinu.

“Rješenje se može napraviti za mjesec, dva. Međutim, baš neko pravo, kvalitetno rješenje zahtijeva veliki novac. Mora geologija da se uradi, pa na osnovu nje projekat, pa tek onda da se izvedu građevinski radovi koji će sigurno biti jako skupi”, rekao je on.

Za to je, dodao je Mrvaljević, potrebno duže vrijeme.

“Na osnovu mog iskustva, s obzirom na to da je velika površina zahvaćena, to zahtijeva i ogromne radove pa bi se to sigurno godinu dana radilo, s tim što će se put privremeno osposobiti, pa će se raditi etapu po etapu i put bi bio stalno prohodan”, objasnio je Mrvaljević.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije