15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Saviris – To će biti prvi muzej koji će imati najbolji restoran na Mediteranu

[KGVID poster=”/wp-content/uploads/2015/02/Samih_Saviris_23022015_thumb9521.jpg” width=”700″ height=”395″]/wp-content/uploads/video/Samih_Saviris_23022015.mp4[/KGVID]

Predsjednik Orascom Development Holdinga, Samih Saviris je kazao da je zadovoljan što je ponovo u Crnoj Gori, podsjećajući da je prije nekoliko godina potpisan ugovor o zakupu Luštice.

“Srećan sam i zadovoljan što smo potpisali i ovaj ugovor za ostrvo Lastavica”, naveo je Saviris.

Saviris je ocijenio da je Mamula sama po sebi muzej.

“Naš zadatak je da je učinimo još više muzejem u tom smislu da pozovemo javnost, turiste i stanovnike Opštine Herceg Novi svaki dan da imaju razlog da dođu”, kazao je Saviris.

On smatra da će ono što se projektom planira biti ustvari muzej u okviru Mamule, koji će da podsjeti sve koji budu dolazili šta je sama Mamula i kakva je njena istorijska uloga.

“Malo je reći da će to biti memorijalna soba. Mi bi to radije nazvali muzejem u okviru Mamule. To će biti prvi muzej koji će imati najbolji restoran na Mediteranu i sobe sa pet zvjezdica u kojima će tek nekolicina privilegovanih imati mogućnost da spavaju u okviru samog muzeja”, rekao je Saviris.

“Privilegovani smo i srećni što u Crnoj Gori već postoji jedno udruženje koje ima određene ideje koje se tiču Mamule, a to je SUBNOR Herceg Novi i mi smo u bliskoj saradnji s njima”, zaključio je Saviris.

Kada je u pitanju Luštica, marina je skoro završena i prve zgrade su već izgrađene. Do vremena kada završimo prvi hotel na Luštici, ja se nadam da će i Mamula biti gotova”, dodao je Saviris.

Prema njegovim riječima, Mamula će služiti na čast i budućim hotelima kao što je Four seasons, kompleks One and Only u Kumboru, Porto Montenegro.

Najčitanije