10 C
Kotor

Slušaj online radio

Sajam domaće trpeze i tradicionalnih jela

Sajam domace trpeze, za medije
Sajam domace trpeze, za medije

Sajam domaće trpeze i tradicionalnih jela održaće se u nedjelju u selu Kameno u zaleđu Herceg Novog na kome će, osim manjih proizvođača, biti i artikala farme koza “Ubli”, Maslinarskog društva “Boka” i Udruženja pčelara Herceg Novi.

“Na kraju sajma žiri će dodijeliti priznanja za tri najbolja izlagača”

“U dvorištu crkve Sv. Jovana, u dubokom hladu divovskog stoljetnog hrasta, od 17 do 20 sati okupiće se poljoprivredni proizvođači hercegnovskog zaleđa. Biće tu štandova mještana Kamenog, Mokrina, Poda, Ubala, Mojdeža, ali i Kumbora i Luštice. Osim  zabavnog sadržaja, dijeljenja recepata tradicionalnih jela, zanimljive priče o nekadašnjim kamenskim ledarima, bez čijeg rada na dostavi leda se nije mogao zamisliti ljetnji rad prvih novskih hotela i boljih restorana, prezentiranja starih društvenih i sportskih igara zaleđa, na sajam stiže i klapa `Castel Nuovo` koja će se dodatno pobrinuti za dobar ugođaj”, istakli su organizatori.

Sveti Jovan
Sveti Jovan

Posjetioci sajma mogu iskoristiti priliku i posjetiti bližu okolinu, sa više atraktivnih obilježenih šetačkih staza.

“Tokom trajanja sajma obaviće se i potpisivanje Memoranduma o saradnji Agencije za razvoj i zaštitu Orjena i Centra za zaštitu i proučavanje ptica iz Podgorice. Na kraju sajma žiri će dodijeliti priznanja za tri najbolja izlagača”, naglasili su organizatori.

Najčitanije