12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Sajam Domaće trpeze i tradicionalnih jela u nedjelju 11.juna

Sajam domaće trpeze

Drugi sjam Domaće trpeze i tradicionalnih jela biče održan u nedjelju 11.juna u selu Kameno (desetak minuta vožnje Meljine – Trebinje) u dvorištu crkve Svetog Jovana sa početkom u 17 sati.

Sajmu će prethoditi Okrugli sto „Domaća trpeza u turizmu i ugostiteljstvu, mogućnosti i izazovi“, sa početkom u 15 sati. Okrugli sto biće održan na samom sajamskom prostoru, u crkvenoj kući pri crkvi Svetog Jovana.

Sajam domaće trpeze

Sajam domaće trpeze i tradicionalnih jela održaće se u nedjelju u selu Kameno u zaleđu Herceg Novog u dvorištu crkve Sv. Jovana, u dubokom hladu divovskog stoljetnog hrasta, od 17 do 20 sati okupiće se poljoprivredni proizvođači hercegnovskog zaleđa. Biće tu štandova mještana Kamenog, Mokrina, Poda, Ubala, Mojdeža, ali i Kumbora i Luštice. Osim  zabavnog sadržaja, dijeljenja recepata tradicionalnih jela, zanimljive priče o nekadašnjim kamenskim ledarima, bez čijeg rada na dostavi leda se nije mogao zamisliti ljetnji rad prvih novskih hotela i boljih restorana, prezentiranja starih društvenih i sportskih igara zaleđa, poručili su iz, Agencija za razvoj i zaštitu Orjena.

Organizatori su, kao i prethodne godine, kada je ova manifestacija premijerno izvedena, Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, Turistička organizacija Herceg Novog i MZ Kameno-Žlijebi, a uz aktivnu podršku Opštine Herceg Novi.

Najčitanije