16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

I SAJ stiže u Kotor

Panorama Kotora sanimljena sa Vrmca

Photo: Boka News

Službenici Specijalne antiterorističke jedinice narednih dana biće upućeni u Kotor zbog učestalih obračuna unutar mafijaških klanova kojijoš nijesu rasvijetljeni, javlja RTCG.

Menadžment Uprave policije odlučio je da pošalje Specijalnu jedinicu koja će provjeravati bezbjednosno interesantne osobe iz grupacija između kojih već nekoliko mjeseci bukti rat zbog, kako se pretpostavlja, neraščišćenih računa u raspodjeli kokaina, koji je na volšeban način nestao iz jedne španske luke prije dvije godine.

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović u petak je uputio petnaest službenika Posebne jedinice policije, pet inspektora iz sektora kriminalističke policije i pet iz drugih centara bezbjednosti. Na ulicama Kotora biće povećan i broj policajaca iz sektora javnog reda i mira i saobraćajaca zbog turističke sezone kao što je to praksa bila i prethodnih godina.

Posljednja pucnjava u Kotoru, u kojoj nije bilo povrijeđenih, dogodila se u subotu veče kada su zbog incidenta ispred kafane “Lovćen” uhapšeni Nikola Vrbica, Marko Kustudić i Srđan Čavor. Istraga ukazuje da uhapšeni nijesu članovi kriminalnih klanova. Posljednji u nizu obračuna među kriminalnim klanovima u Kotoru odigrao se 2. juna oko 22 sata kada su nepoznate osobe ispalile više hitaca u vozilo kojim je upravljao Miloš Radonjić (30) iz Kotora.

To je bio četvrti napad na njega od kako se u februaru, nakon pet godina zatvora, našao na slobodi. Samo prethodne sedmice dva puta je pucano na njega. Nijedan od tih slučajeva nije riješen, a Radonjić je u tim zasjedama ostao nepovrijeđen. Spasilo ga je to što je bio u blindiranom automobilu.

Na Radonjića je pucano i 19. maja oko 23 sata u naselju Dobrota, kod kafea “Venecija”, u blizini njegove kuće. On je parkirao automobil i tada su ga iz mraka zasuli mecima, dok je još bio u vozilu. Ranjen je u glavu i vrat, ali mu život nije bio u opasnosti. Uspio je da pobjegne i da se sakrije u dvorištu jedne od obližnjih kuća gdje ga je policija i zatekla.

Prema podacima iz policije, Radonjić je blizak saradnik Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera, koji se u evidencijama istražitelja tretiraju kao bezbjednosno interesantne osobe.

Za istražitelje je enigma ko je 15. aprila pucao na arhitektu Nenada Popovića iz Podgorice dok se vozilom kretao prema tunelu Vrmac. Nijedan od pet ispaljenih metaka nije ga pogodio. Inspektori sumnjaju da su napadači greškom pucali na Popovića jer je bio u sličnom vozilu kao i jedan od članova kriminalnih grupa iz Kotora.

Samo mjesec ranije, u naselju Dobrota, ubijen je Srđan Vlahović koji je navodno bio blizak jednom kriminalnom klanu. Ubica je pucao na Vlahovića dok je sjedio u automobilu iz kojeg je prodavao cigarete, a koji je bio parkiran na trotoaru u blizini Robne kuće u Dobroti. Nakon ispaljenih desetak hitaca, za sada nepoznati ubica je pobjegao na motoru.

Najčitanije