11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Šahovski turnir na Pjaci od kina, i turisti igrali

Sunčani oktobar omogućio je kotorskim ljubiteljima šaha još jedno revijalno nadmetanje na otvorenom prostoru Pjace od kina.

Osoblje kafea „Ombra“ i vlasnik Veljko Uskoković obezbijedili su svim takmičarima ugodan boravak, a njihovoj veteranskoj ekipi suprotstavili su se mladi šahisti Srednje pomorske škole i Resursnog centra za sluh i govor.

Tromeč je igran po brzopoteznim pravilima s tempom igre od 10 minuta po igraču, a protekao je u dominaciji budućih pomoraca. Oni su oba protivnika savladali ubjedljivim rezultatom 6 : 2. Mnogo interesantniji bio je meč između Ombre i Resursnog centra, u kojem je ekipa domaćina na kraju uspjela da ostvari minimalnu pobjedu 4,5 : 3,5.

Najbolji pojedinačni rezultat imao je član ekipe Srednje pomorske škole Todor Raičević, koji je savladao sve protivnike.

U toku turnira na pločniku Pjace od kina ljubitelji šaha zabavljali su se igrajući slobodne partije na velikoj šahovskoj garnituri. U igru se uključilo i nekoliko stranih turista.

Stručnu i tehničku podršku organizaciji priredbe dali su članovi šahovskog kluba „Kotor“, a sudijski posao uspješno je obavio Antun Vih.

Najčitanije