Sagledli probleme hidroregulacije Solila za buduće …

Obilazak Solila

U sklopu projekta za izradu „Studije regulacije vodotoka i kanala na području Tivatskih Solila“ i „Studije zaštite kulturne baštine Solila“, stručni konsultanti su sa predstavnicima Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, Opštine Tivat, preduzeća „Vodvod i kanalizacija – Tivat“ d.o.o, mještana i Mjesne zajednice Krtoli, obišli Specijalni rezervat prirode Tivatska Solila – saopšteno je danas iz JP “Morsko dobro” koje upravlja tim zaštićenim područjem prirode u jugoistočnom dijelu Tivatskog zaliva.

Cilj obilaska bio je da se na najbolji način sagledaju problemi hidroregulacije Solila i okolnog područja, te uključi lokalno stanovništvo u identifikaciji ključnih problema i nedostataka.

Obilazak Solila

“Sugestije dobijene na terenu, kao i opšta slika stanja područja biće odlična osnova za izradu pomenutih Studija koje će dati određene smjernice za postizanje što boljeg sveukupnog stanja rezervata”- stoji u saopštenju.

IzvorS. L.
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.