18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Sa „Vjevericama“ do horizonta…

Planinari kotorske „Vjeverice” organizuju pješačku turu Kotor – Špiljari – Praćišta – brana na Škurdi u nedjelju 21. decembra.

Okupljanje je u 9 sati kod glavne pošte. Pozivaju se svi zainteresovani građani da se pridruže i dožive jedinstven ugođaj interesantne ture sa predivnim pogledom na Kotor i zaleđe.

„Tura pred nama je kako priliči, nepredvidljiva i prilagodljiva, tako da ćemo sve pravce i ciljeve određivati u hodu i birati najzanimljivije pravce našeg kretanja. Početak je preko sela Špiljari, nekim od pravaca iz starog grada, nakon toga serpentinama do prevoja Praćište, poznato jednim od najljepših vidikovaca na toj nadmorskoj visini.

Na putu prema Špiljarima
Na putu prema Špiljarima

Nakon velikih odmaranja i laganog hoda, krenućemo malo tamo gdje ne idemo često, obići gornji tok kanjona Škurde, ostatke nekadasnjih kućista sela koje je tu postojalo i fascinantnu branu izgradjenu u doba kada nije ni priblizno postojala tehnologija koja postoji danas, iako se ista i ne primjenjuje u tim pravcima.

Spremiti se kao za svaku normalnu turu, slojevito se obuci, biti spreman i na vjetar i na hladno, a opet i na sunce, sa dovoljno hrane, pica, slatkisa, voca. Djeca pozeljna, ali ne premala, već naše malene nase Veverice oprobane i prekaljene“ kaže se u pozivu Vjeverica.

Za sve dodatne Vjevericaste informacije javiti se na telefone : Boris 067 522 382 Marjan 068 403 730

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije