„Ryanair“ želi da leti iz Tivta

Nakon Podgorice, najveća evropska lou-kost kompanija dolazi i na primorje

Dio flote Ryanaira
Dio flote Ryanaira

Najveća evropska lou-kost aviokompanija, irski „Ryanair“ namjerava da svoju ekspanziju u Crnoj Gori nastavi preko aerodroma Tivat. Potvrdio je to portalu „Exyuaviation“ direktor za planiranje ruta u „Ryanairu“ Luis Fernandez Melado.

„Tivat je jedan od aerodroma koji su nam trenutno najprivlačniji za širenje naših operacija u regionu. Da su mu cijene usluga niže, ovaj bi aerodrom i znatno ranije bio dio naših planova.“- kazao je Melado.

„Ryanair“ je u Crnoj Gori prisutan već tri godine, a ta aviokompanija leti sa podgoričkog aerodroma za London i Brisel. Obje linije do sada su im se pokazale vrlo uspješnima, pa će „Ryanair“ od septembra uvesti i novu liniju iz Podgorice za Berlin, nakon čega irska kompanija računa da će godišnje iz i ka Crnoj Gori prevoziti oko 90 hiljada putnika. Namjeravaju da se šire i dalje na našem tržištu, uvođenjem i letova iz Tivta i to najvjerovatnije za Italiju i Njemačku.

„Ovo je pravo vrijeme da proširimo naše operacije u Crnoj Gori i regionu Na žalost, u protekle tri godine naše je rast na tom tržištu bio limitiran zbog nedostatka dovoljnog broja aviona u našoj floti. Sada međutim, kada u flotu uskoro dodajemo deset novih aviona, svako da ćemo povećati naš saobraćaj i prema Crnoj Gori i prema Srbiji. Izuzetno smo zainteresovani da aerodrom Tivat uključimo u našu mrežu.“-kazao je „Ryanairov“ direktor za razvoj ruta, dodajući da za uslove koje ta kompanija dobija kod vazdušnih luka u regionu, prvenstveno u Grčkoj i na Kipru, cijene usluga što im ih nude preduzeće „Aerodromi Crne Gore“ su prilično visoke.

„Ryanair“ inače, raspolaže sa flotom od preko 320 aviona tipa „boing 737-800“, a ta kompanija leti na skoro 200 destinacija.

Redovan saobraćaj sa Tivtom iz Mančestera već je uspostavila britanska lou-kost kompanija „EasyJet“ koja će početkom juna uvesti i novu liniju London-Tivat, a uskoro će liniju za Moskvu iz Tivta uspostaviti i ruska lou-kost komnpanija „Pobeda“.

IzvorS. L.
Podijeli

4 Komentari

  1. […] On je u izjavi za portal EX-YU Aviation najavio da će uskoro u flotu Ryanair-a stići 10 novih aviona tipa Boing 737-800 što će otvoriti vrata za dalju ekspanziju ove avio-kompanije. – Ovo je pravo vreme da proširimo naše operacije u Crnoj Gori i regionu. Na žalost, u protekle tri godine naše je rast na tom tržištu bio limitiran zbog nedostatka dovoljnog broja aviona u našoj floti. Sada međutim, kada u flotu uskoro dodajemo deset novih aviona, svako da ćemo povećati naš saobraćaj i prema Crnoj Gori i prema Srbiji. -rekao je Luis Fernandez Melado za EX-YU Avioation, a prenosi Bokanews.me […]

  2. […] – Ovo je pravo vreme da proširimo naše operacije u Crnoj Gori i regionu. Na žalost, u protekle tri godine naše je rast na tom tržištu bio limitiran zbog nedostatka dovoljnog broja aviona u našoj floti. Sada međutim, kada u flotu uskoro dodajemo deset novih aviona, svako da ćemo povećati naš saobraćaj i prema Crnoj Gori i prema Srbiji. -rekao je Luis Fernandez Melado za EX-YU Avioation, a prenosi Bokanews.me […]

  3. […] – Ovo je pravo vreme da proširimo naše operacije u Crnoj Gori i regionu. Na žalost, u protekle tri godine naše je rast na tom tržištu bio limitiran zbog nedostatka dovoljnog broja aviona u našoj floti. Sada međutim, kada u flotu uskoro dodajemo deset novih aviona, svako da ćemo povećati naš saobraćaj i prema Crnoj Gori i prema Srbiji. -rekao je Luis Fernandez Melado za EX-YU Avioation, a prenosi Bokanews.me […]

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.