9.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Pogledajte Portonovi – rukovodstvo Opštine Herceg Novi posjetilo gradilište

Delegacija Opštine Herceg Novi na čelu sa predsjednikom Stevanom Katićem boravila je danas na gradilištu projekta Portonovi u Kumboru, gdje su razgovarali sa izvršnim direktorom kompanije Azmont Investments Rašadom Alijevim i pomoćnikom izvršnog direktora za operacije Stevanom Milićem.

Sastanku je prethodio obilazak gradilišta i prodajnog centra. Opštinsko rukvodstvo je tokom obilaska informisano o dinamici izvođenja radova i planovima na samom projektu. Uz predsjednika Katića, obilasku gradilišta i sastanku sa menadžmentom kompanije prisustvovali su i potpredsjednici Opštine Herceg Novi Danijela Đurović i Miloš Konjević, kao i predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Miloš Bigović.

Katić je izrazio je zadovljstvo posjetom i detaljima koje su čuli na terenu.

-Ono što je za nas posebno bitno je da će u Portonovom biti otvoren veliki broj novih radnih mjesta i da će prioritet u zapošljavanju imati građani Herceg Novog, Boke i Crne Gore. Kako smo informisani, u ovom trenutku nema problema u realizaciji projekta, a o svemu što bi u narednom periodu predstavljalo izazov dogovaraćemo se i sarađivati, kazao je Katić.

Izvršni direktor kompanije Azmont Investments, Rašad Alijev, istakao je zadovoljstvo zbog posjete koja je danas upriličena naglasivši da postoje brojni modaliteti za saradnju.

-Stipendijski program kojim podržavamo školovanje mladih iz Boke u oblasti turizma i menadžmenta jedan je od primjera moguće saradnje i podrške Opštine Herceg Novi. Vjerujemo da je već naredna školska godina prilika da veći broj studenata bude dio generacije koji će mijenjati imidž Crne Gore, a za to je podrška i pomoć opštine kao i drugih subjekata više nego dobrodošla, napomenuo je Alijev.

Portonovi, vrijedan €650 miliona, osmišljen je tako da našu zemlju postavi na svjetsku mapu i to kao sljedeću destinaciju za probirljive svjetske putnike, a gradi se na osamljenoj obali crnogorskog živopisnog Bokokotorskog zaliva. Portonovi rizort, veličine 26ha, će imati 275 nekretnina, od luksuznih, prostranih gradskih kuća i apartmana u srcu mediteranskog naselja, preko stilskih vila sa uređenim vrtovima, do otmenih apartmana u potkrovlju sa infinity bazenima sa pogledom na marinu.

Zamjenik izvršnog direktora za operacije, Stevan Milić, delegaciju je upoznao sa detaljima ovog kompleksnog projekta, a posebnu pažnju trenutno privlače Marina i rezidencijalni dio Donje naselje.

Ono što izdvaja Portonovi i ono što je njegova okosnica jeste potpuno nova i najmodernija marina za mega jahte. Infrastruktura najboljeg kvaliteta garantuje bezbjednost i sigurnost koje će Portonovi obezbjeđivati jahtama i njihovim vlasnicima.

Portonovi Marina će imati mogućnost za 238 veza za jahte i super jahte do 80m dužine. To će biti jedna od najbolje prirodno zaštićenih marina u regionu, koja pruža odličan pristup Jadranu i dalmatinskim ostrvima čak i na samo dan jedrenja.

Glavni investitor Portonovi rizorta je kompanija Azmont Investments, jedan od vodećih investitora u Crnoj Gori. Sjedište kompanije je u Crnoj Gori, i to od 2012. godine kada je kompanija započela svoj rad ovdje. Za sada, Portonovi je glavni projekat kompanije, a dobro poznati investitor je otvoren za dalja ulaganja ne samo u Crnoj Gori, već i u drugim zemljama.

Najčitanije