Rotvajler napao dijete u sred škole

Nevjerovatan incident u Tivtu

OŠ "Drago Milović"Tivat
OŠ “Drago Milović”Tivat

Samo pukom srećom i prisebnošću nastavnika i osoblja škole koji su joj priskočili u pomoć, devetogodišnja učenica IV razreda OŠ „Drago Milović“ iz Tivta danas je prošla bez težih posljedica u napadu psa koji je na nju nasrnuo u sred škole.

Istraumiranom djetetu kojeg je pas, prema riječima direktorice škole, profesorice Ružice Lazarević, samo ogrebao, pružena je prva pomoć u tivatskom Domu zdravlja gdje je djevojčica, iz predostrožnosti, primila i injekciju tetanusa.

„Pas je iscijepao bluzu i helanke djeteta i samo pukom srećom i prosebnošću naše nastavnice Dragice Petković koja je djevojčicu otrgla od njega i povukla je u stranu, nije uspio da joj osim par ogrebotina, nanese ozbiljnije povrede.  Ne daj Bože kako se ovo moglo mnogo gore završiti.“- kazala nam je Lazarević istakavši da se incident dogodio naposredno nakon velikom odmora, pred početak trećeg časa.

Prema njenim riječima, rotvajler se u gužvi nekoliko stotina djece koja su ulazila u školsku zgradu iz dvorišta, nekako neopažen od dežurnih učenika i nastavnika, uvukao u školsku zgradu gdje je ubrzo napao djevojčicu. Nakon što su učenicu odvojili od razbješnjelog psa, rotvajlera su nastavnici i osoblje škole nekako uspjeli da ubace u pripremnu prostoriju kabineta likovnog vaspitanja i tamo zaključaju.

„Odmah smo pozvali policiju i komunalnu policiju, kao i službenike Azila iz Kotora. Šinter je potom lasom uhvatio psa i odveo ga.“- kazale je Lazarević dodajući da pas nije bijesan kako se u prvi mah posumnjalo među uplašenom djecom.

„Ovo je zaista nečuveno – da nam psi lutalice napadaju djecu po školi, to je stvarno neprihvatljivo. Na žalost, u situaciji kada nemamo ograđeno školsko dvorište i kada su nam ukinuti školski policajci, događaju se i ovakve stvari. Izuzetno mi je žao djeteta koje je doživjelo pravi šok i nadam se da će sa djevojčicom sve biti u redu.“- kazala je direktorica Lazarević.

Rotvajler
Rotvajler

Inače, zbog lošeg rada šintera Azila za pse koji radi u sastavu Komunalnog preduzeća Kotor i pokriva tu i opštinu Tivat, već duže vrijeme se buni javnost u Tivtu gdje je pasa lutalica sve više.

Rad odnosno nerad kotorskih šintera u Tivtu bio je u nekoliko navrata i predmet rasprave odbornika u lokalnom parlemntu koji su bezuspješno insistirali da dobiju jasne podatke o broju pasa–lutalica koje su šinteri sklonili sa tivatskih ulica a odbornici su odbili da kotorskom Azilu povećaju tražena sredstva koja mu redovno isplaćuje Opština Tivat.

1 komentar

  1. Nažalost, tek kada se to desi u Tivtu, komunalna policija i azil će reagovati. U Krtolima cijelo ljeto postoji problem i ove službe se oglušavaju na česte pozive. Inače, mnogo više me je strah od pasa koji imaju agresivne vlasnike koji ih tuku nego od lutalica.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.