15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Romi Havat novi vlasnik restorana „Prova“

Prova

Kompanija „Primorje Hotels & Restaurants“ iz Tivta prodala je svoj najnoviji objekat – atraktivni restoran „Prova“ u Tivtu – nezvanično nam je potvrđeno  iz poslovodstva te firme.

Novi vlasnik jednog od najluksuznijih i najspecifičnijih restorana u Crnoj Gori je autralijski biznismen libanskog porijekla Romi Havat koji je, prema nezvaničnim informacijama, „Primorju“ za „Provu“ platio 2,4 miliona eura. Primopredaja restorana novom vlansiku trebalo bi da bude završena početkom oktobra.

Ekskluzivni loung-restoran „Prova“ ranga pet zvjezdica, otvoren je prije sedam godina, a „Primorje“ je tada u njegovu izgradnju i opremanje uložilo oko milion eura. Restoran površine 570 kvadrata koji ima ukupan kapacet od 400 mjesta izgrađen je na atraktivnoj lokaciji na Šetalištu kapetana Iva Visina u centru Tivta, a svojim neuobičajenim izgledom koji podsjeća na pramac jedrenjaka, postao je svojevrsni lendmark Tivta.Vizuelno izuzetno atraktivnu građevinu projektovala je i dizajnirala čuvena italijanska arihetktica Elena Bruza Paskve iz Varesea.

Romi Havat je već duže vrijeme prisutan kao investotor u Crnoj Gori. On je vlasnik libanskih restorana „Byblos“ u Tivtu i u Podgorici, kompanije „Discover Montenegro“ stacionirane u tiovatskom nautičkom centru Porto Montenegro koja se bavi pružanjem raznih vrsta usluga u elitnom turizmu i čarteru jahi i vazduhoplova, kao i firme „Airways Scenic& Charter“ koja se bavi iznajmljivanjem vazduhoplova i obavljanjem panoramskih i čarter letova helikopterima i malim avionima u Crnoj Gori. Havat je u Podgorici osnovao i crnogorsku podružnicu svoje multinacionalne kompanije „Airways Aviation“ koja se bavi školovanjem profesionalnih pilota civilnih vazduhoplova u skladu sa najstrožijim evropskim EASA standardima. Ta škola trenutno pored ostalih klijenata, za račun Vlade Libije, ovdje obučava i 70 kandidata za pilote iz te sjevernoafričke države. Havat je vlasnik i 42-metarske luksuzne mega jahte – jedrenjaka „Riana“ čija je matična luka u Porto Montenegru gdje ovaj energični biznismen ima i stan.

Prova

Romi Havat: Mi vidimo „Provu“ kao lendmark i učinićemo sve da i grad ima međunarodni prizvuk

„Mi vidimo „Provu“ kao lendmark i učinićemo sve da i grad ima međunarodni prizvuk. Unijećemo novu energiju lokaciji na kojoj ćemo stalno imati gostovanja stranih bendova i poboljšati kvalite života u Tivtu kada je riječ o zabavi.

Sve što mi radimo je usmjereno na pozicioniranje Crne Gore na svjetskoj mapi kao premijum destinacije. Želimo da ovu destinaciju predstavimo svjetski poznatim imenima“- kazao nam je danas u ekskluzivnoj izjavi Romi Havat.

Izvor:S.L

Najčitanije