15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Rock’n’roll doček Nove 2016. godine u Kotoru!

Kotor noću - Photo Zoran Nikolić
Kotor noću – Photo Zoran Nikolić

Grad Kotor sprema Rock’n’roll novogodišnju proslavu koja će se održati 31.12.2015 i 01.01.2016 na Trgu od oružja. Nastupe su za sada potvrdili jedni od najtraženijih i najboljih bendova regije, beogradski Artan Lili i Repetitor, a uskoro će se znati ostatak učesnika i kompletan program, najavili su organizatori.

Proslavu dočeka Nove godine organizuju Turistička Organizacija Kotor i Opština Kotor.

Grupa Artan Lili postoji od 2013. godine. Nakon izvesnih personalnih promena ova noise­pop četvorka iz Beograda se ustalila u svojoj prepoznatljivoj postavi: Bojan Slačala – bas i vokal, Romana Slačala – vokal i daire; Marko Ajković – bubanj; Dragan Knežević – gitara. Bend je počeo kao eksperimentalni trio u sastavu Bojan Slačala – bas gitara i vokal, Marko Ajković – bubanj i Tanja Novaković ­ vokal. Snimaju prvi singl­spot za pesmu Džoni sa producentom Davorom Sopićem, a u svom prvom osvrtu na rad benda, novinar tadašnjeg webzina Popboks Aleksandar Pavlić klasifikuje zvuk grupe kao noise­pop. U to vreme spletom okolnosti se Bojanu i Marku priključuju gitarista Dragan Knežević i vokal Elena Šever. Grupa nastavlja sa snimanjem idućih 6 singlova koje u Skoplju producira Nenad Trifunovski Tripe. Završene pesme objavljuju sukcesivno, preko bandcamp platforme benda kao prvi istoimeni album u formi singlova. Ovakav sukcesivni metod ­ singl po singl u savremenom izdavaštvu smatraju svojom inovacijom, jer niko pre njih to nije uradio. Time osavremenjuju zastareli vid izdavanja albuma. Nakon nove personalne promene i dolaska Romane Slačale u bend, snimaju preostalih 5 singlova za prvi album sa producentom Petrom Rudićem.

Fizičko izdanje albuma (LP vinil) se očekuje krajem 2015. godine. Ono što je pored muzike i prepoznatljivog zvuka karakteristično za grupu je i vizuelni identitet o kom se itekako vodi računa (prepoznatljivi logotip grupe i video spotovi). Naime, za 6 od 12 pesama sa prvog albuma, uspešno su snimljeni video spotovi u režiji Željke Veljković, Miloša Gojkovića, Marine Uzelac i Staše Tomića, koji verno prezentuju sliku benda. Svojim singlovima osvajaju prva mesta svih relevantnih radijskih i TV top lista u zemlji i regionu. Najzanimljiviji je debi singla Ako stanemo tu na prvom mestu legendarnog Diskomera Studija B, što je do tada pre njih pošlo za rukom samo Bijelom Dugmetu, Ekatarini velikoj i grupi Kal.

Artan Lili
Artan Lili

Ono što grupa ne zaboravlja da istakne kao veoma bitnu stavku u svom radu je entuzijastični pristup najbližih saradnika i prijatelja, koji su svojim velikim angažmanom doprineli ukupnom kreiranju imidža grupe: „Bez takve ekipe ništa ne bi bilo moguće i mi im se svima od srca zahvaljujemo“ – kažu članovi benda. Danas, u osvit drugog albuma na kome se uveliko radi, možemo sa radošću da najavimo nove audio vizuelne sadržaje od kulturno umetničkog interesa!

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije