10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Rock spektakl u Kotoru – koncert benda Wilco

Sa pressa u Kotoru
Sa pressa u Kotoru

Povodom koncerta američkog rock benda „Wilco“ u Kotoru 24.juna danas je održana press konferencija u crkvi Svetog Pavla u Kotoru.

„Proba je u petak 24.juna ujutro u devet sati i otvorenog je tipa za sve zainteresovane. Koncert počinje u 21.30 minuta i trajat će do ponoći. Koncert će se održati na parking prostoru Benovo i ulaz je besplatan. Iz bezbjedonosnih razloga svi posjetioci će biti kontrolisani i nije dozvoljeno unošenje alkohola, ali zato će se moći kupiti u ograđenom prostoru. Koncert je promovisan širom regiona, organizovan je prevoz iz većeg broja crnogorskih gradova a interesovanje turista za dolazak je veliko – “ kazao je direktor Sea rock festivala Ivan Krivokapić.

„Želimo da istupimo iz uobičajenih klišea i pomodarstva koji nisu nikad bili karakteristični za Kotor. Ovaj muzički događaj odudara od naše svakodnevice ali mislim da je to što će svakako odrediti i dio naše kulturne ponude” – kazao je predsjednik opštine Aleksandar Stjepčević.

Sa pressa u Kotoru
Sa pressa u Kotoru

Direktorica Nacionalne turističke organizacije, Željka Radak Kukavičić, kazala je da je Kotor nesumnjivo među gradovima koji imaju najbogatiju kulturnu ponudu u Crnoj Gori, te da je iskristalisao svoju ponudu i promovisao okrenutost rok muzici.

„Atraktivni turistički programi u Kotoru dio su i predsezone i postsezone, kao i zimskih mjeseci što grad čini posjećenim i van ljetnjih mjeseci. Ovogodišnji pokazatelji bilježe trend rasta i postoji mogućnost da će ovogodišnja turistička posjeta Crnoj Gori biti veća od prošlogodišnje koja je rekordna” – kazala je Radak Kukavičić.

Sa pressa u Kotoru
Sa pressa u Kotoru

 „Koncert je besplatan i predstavlja poklon građanima povodom 10 godina nezavisnosti Crne Gore. Koncert će koštati 85.000 eur-a. Očekujemo dolazak više hiljada turista koji će vjerujemo ostati par dana duže u Kotoru. Imamo najave od pružalaca usluga smještaja da je povećano interesovanje. Vrijeme je da dugoročno planiramo kao što smo dugo planirali i dolazak američkog benda Wilco, tako da ćemo uskoro otkriti imena muzičkih zvijezda iz regiona koja će u naš grad nastupiti tokom novogodišnjih praznika” – kazao je direktor Turističke organizacije Kotor Mirza Krcić.

Organizatori koncerta su TO Kotor, Opština Kotor, Sea rock festival. Događaj su podržali Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija.

Sa pressa u Kotoru
Sa pressa u Kotoru

O posjeti Kotoru

Trenutno u Kotoru boravi 2864 prijavljenih gostiju što je 25% više nego u ovo vrijeme prošle godine. Izletnika od 1. januara do danas je više za 19% – 118.846, a kotorske bedeme posjetilo je nešto više od 25.000 turista kazao je Krcić.

 

Najčitanije