Risan – uređenje šetališta biće završeno krajem septembra

Risan

Predsjednik Opštine Vladimir Jokić i direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Rato Brajković u srijedu su posjetii Risan i razgovarali sa izvođačima radova na uređenju šetališta između parka i magistralnog puta.

Investitor radova je Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora, a izvođač firma „Elektrotim” iz Budve, Radovi obuhvataju kompletno uređenje šetališta površine 1.300 metara kvadratnih: popločavanje, izgradnju javne rasvjete, odvodnih kanala i ograde, postavljanje mobilijara i novog zelenila.

Vrijednost investicije je 234.250 eura, a očekuje se da će uređenje ovog prostora biti završeno krajem septembra.

Prilikom posjete Risnu konstatovano je takođe da su problemi u radu kotorskog Komunalnog preduzeća u ovom gradu u velikom omjeru riješeni. Počeo je pojačan režim odvoženja smeća, kao i detaljnije čišćenje ulica. Veći broj zapuštenih palmi je orezan, a posao na uređenju jedinstvenog drvoreda palmi na južnom Jadranu biće kompletno završen nakon okončanja radova na šetalištu.

Risan posjeta presjednika Opštine Kotor

Namjera lokalne uprave je da se nakon višegodišnje stagnacije, tokom koje je izgrađena samo kapela i poboljšano vodosnabdijevanje, na pravi način iskoriste svi potencijali Risna i ovom gradu vrate njegove ne samo estetske, već i životne vrijednosti.

2 Komentari

  1. Napokon se vraća sjaj i lepota Risnu jednom od najstarijih gradova Jadranske obale. Nadam se da će u skorije vreme biti skinuta ograda oko Luke Risan, da će se naći pravo rešenje za Dom kulture kao i da će se naći prostor za adekvatan parking.

  2. Dobio sam cijenu od 180 € / m2. Razumijem se gradnju i smatram da cijena nebi smjela biti veća od 80 €/m2. Gdje se može pogledati specifikacija nabavke materijala i ugovor između investitora i izvođača ? Upitno je više od 100 000 €.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.