8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Ribaru iz Baošića Kup Crne Gore

Ribolovci Baošić
Ribolovci Baošić

U organizaciji Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore i SRK „Bokeška Jedra“ u Đenovićima je proteklog vikenda održan Kup Crne Gore u sportskom ribolovu na moru.

Osvajači Kup Crne Gore su ribari „Ribara“ iz Baošića s osvojenih 5.840 plasmanskih bodova, ili pet kilograma i osamstočetrdeset grama uhvaćene ribe.

Srebrna medalja je pripala KSR “Dinigla“ iz Bijele s osvojenih 4.190 plasmanskih bodova,a treće mjesto je pripalo KSR „Meljine“ s osvojenih 3.120 plasmanskih bodova.

Takmičenje je organizovano kao ekipno u disciplini , ribolov s karolom iz usidrenog čamca. Takmičilo se 10 klubova iz Crne Gore, s tročlanim ekipama (dva seniora i jedan junior).

Tokom takmičenja bili su veoma povoljni vremenski uslovi, a što i je i rezultiralo dobrim ulovom takmičara. Takođe se mora pohvaliti i domaćin takmičenje KSR „Bokeška jedra“ Đenovići koji je pokazao veoma dobre organizacione sposobnosti.

Naredno takmičene u organizaciji Saveza za sportski ribolov na moru je tradicionalni međunarodni 18. Kup Mimoze, koji će se održati prve sedmice u februaru 2017. godine u Baošiću.

 

Najčitanije