Rezultati ponovljenih analiza kvalitet morske vode u Kumboru i Donjoj Lastvi K1 i K2

Donja Lastva riva - foto Boka News
Donja Lastva riva – foto Boka News

Rezultati ponovljenih analiza morske vode sa  dava kupališta u Kumboru i  Donjoj Lastvi koje je Institut za biologiju mora obavio 7. jula pokazali su da je na centralnom kupalištu u Kumboru kvalitet  morske vode K2 klase, a na kupalištu ispred hotela “Kamelija” K1 klase,  što potvrđuje da je i na ovim kupalištima morska voda kvalitetna i  bezbjedna za kupanje.

U skladu sa propisima koji regulišu oblast praćenja kvaliteta voda za  kupanje, rezultati koji prelaze dozvoljene granice, ukoliko se ne  potvrde u ponovljenim uzorcima morske vode sa iste lokacije u roku od 72  sata, smatraju se prolaznom kratkoročnom pojavom i ne utiču na ukupan  kvalitet morske vode na tom kupalištu. S tim u vezi, a uzimajući u  obzir visok procenat kupališta sa kvalitetom morske vode K1 klase,  može se zaključiti da je more na Crnogorskom primorju mikrobiološki  ispravno i izuzetno čisto.

Sledeće mjerenje kvaliteta morske vode obaviće se poslednje sedmice  jula, u skladu sa ugovorenom petnaestodnevom dinamikom uzorkovanja.

1 komentar

 1. Ponovo voda kod hotela “Kamelija” nije za kupanje, ponovo demanti!
  “Rezultati ponovljenih analiza morske vode sa kupališta u Donjoj Lastvi koje je Institut za biologiju mora obavio 7. jula pokazali su da je kupalištu ispred hotela “Kamelija” K1 klase”, jesu li ovo ozbiljni? Juče je more kod sv. Roko bazdilo i pjenilo.
  “rezultati koji prelaze dozvoljene granice, ukoliko se ne potvrde u ponovljenim uzorcima morske vode sa iste lokacije u roku od 72 sata, smatraju se prolaznom kratkoročnom pojavom”, nažalost prolazna kratkoročna pojava je čista voda u Lastvi.
  Misli li ko što preduzet po ovom pitanju?
  Hoće li se više Lastva priključit na kanalizacionu mrežu?
  Hoće li se sankcionisati pravna i fizička lica koja ispuštaju otpadne vode u more i kanale (posebno u djelovima grada koji su već priključeni na kanalizacionu mrežu)?

  Dragi moji Lastovljani samo vi zatvorite škura pred ovim problemom i nastavite plivat u vlastitim go…, a ja se odoh kupat u Krupac.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.