14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Rezbarili bundeve za pomoć djeci sa oštećenjem sluha i govora

Nekoliko desetina likovno najtalentovanijih učenika tivatskih OŠ Drago Milović, gimnazijalci Srednje mješovite škole Mladost, mališani iz Dječjeg saveza Tivat, učenici internacionalne škole Knightbridge i štičenici Resusrnog centra iz Kotora, okupili su se juče u Porto Montenegru na tradicionalnom humanitarnom cjelodnevnom programu natzvanom „Bundeve za osmjeh“.

Na promenadi ispred restorana „One“ djeca su rezbarila bundeve ukrašavajući ih u duhu anglosaksonskog praznika Haloween – Noć Vještica, koji se obilježava 31.oktobra.

Autori najboljih radova su nagrađeni, prva nagrada za najkreativnije rezbarenje otišla je učenicama Tamari Nedović i Anastasiji Gluhovoj, drugoplasirane su Jelena i Sara Šćepanović, dok je treća nagrada pripala Mateji Fažo i Agati Luković. Specijalnu nagradu restoran “One” je uručio Mladenu Piljagiću.

Posjetioci među kojima je bilo i nekoliko maštovitih maski, su bili u prilici da pored rezbarenih bundeeva, kupe i čitav niz drugih ukrasnih predmeta u duhu Haloween-a i slatko-slanih delicija. Sav tako prikupljeni novac namijenjen je za podršku djeci – štićenicima Resursnog centra za sluh i govor iz Kotora.

Humanitarnoj akciji koju je priredio Porto Montenegro u saradnji sa tivatskim školama,  tradicionalno se priključio i tim restorana „One“ u Porto Montenegru, koji je za učesnike akcije  pripremio ukusne pite, potaž od bundeve, i kolače sa ukusom i tematikom tikvi i Noći vještica.

 

Izvor:S.L

Najčitanije