15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Revijalni šahovski meč na Pjaci od kina u Kotoru

Kotor – šah

Šahovski klub “Kotor” i kafe bar “Ombra” i priredili su u prelijepom ambijentu Pjace od kina pravi šahovski spektakl. Kotorani I njihovi gosti su imali priliku da prate revijalni meč dvije amaterske ekipe  –  “Ombre”, sastavljene od gostiju i personala kafea i ekipe mladih šahista Resursnog centra za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović”.

U prvom dijelu meča, koji se igrao dvokružno po pravilima brzopoteznog šaha, bolje se snašla iskusna domaća ekipa i pobjedila ukupnim rezultatom 6 : 2  (3 : 1,  3 : 1).

Drugi dio meča održao se na velikoj šahovskoj garnituri i privukao je znatno veću pažnju publike i prolaznika. U svakoj ekipi nastupila su po dva igrača koji su imali pravo da se dogovaraju, a nisu izostale ni sugestije prisutnih kibicera. Zanimljiva i neizvjesna borba okončana je ovog puta neriješenim rezultatom  1 : 1.

Kotor – šah

Sudijski posao obavio je Antun Vih bez problema jer su se svi takmičari ponašali korektno.

Na kraju treba istaći da postoji veliko raspoloženje da se organizovanje revijalnih šahovskih takmičenja nastavi i unaprijedi, kako je nagovjestio jedan od takmičara, vlasnik kafea “Ombra” Veljko Uskoković, poznat kao kapiten evropskih vaterpolo šampiona, “ajkula” iz Malage 2008.

 

Najčitanije