3 C
Kotor

Slušaj online radio

Repriza prošlogodišnjeg decembra?

Petrovac - foto Boka News
Petrovac – foto Boka News

Od početka decembra u našim krajevima prevladava stabilno i uglavnom suvo vrijeme pod prevladavajućim utjecajem anticiklone.  Ovakvom  rečenicom mogao je početi i  vremenski izvještaj i u bilo kojem danu  decembra 2015. godine.

Podsjetimo se da je prošlogodišnji decembar obilježila rekordna suša u gotovo svim krajevima, a u nekim mjestima je on bio i rekordno topao decembar.  Rekordna suša u decembru je bila proglašena i najvećim meteorološkim događajem u 2015. godini.

Ciklona i fronti koje bi narednih  dana donijele značajnije oborine nema  na vidiku, tako da će se suvo i stabilno vrijeme zadržati barem do polovice mjeseca. Hoće li ovogodišnji decembar i u svom drugom dijelu, odnosno kraju „reprizirati“ meteorološke prilike iz prošle godine, ostaje da se vidi.

Na moru se još ne “vidi” jugo, oseke su velike, uz činjenicu da je  u srijedu, 14. decembra 2016. od 01:05:36 sati pun mjesec.

Srijeda:

Sunčano, uz povremeno malu ili umjerenu oblačnost. Jutro hladno, u kontinentalnim predjelima umjeren do jak, a na primorju ponegdje slab mraz. Vjetar uglavnom slab, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha od -11 do 3, najviša dnevna od 3 do 13 stepeni.

Četvrtak:

Pretežno sunčano, a na sjeveru umjereno do pretežno oblačno, ponegdje uz provijavanje slabog snijega. Vjetar slab do umjeren, poslijepodne i tokom noći mjestimično i pojačan, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha -8 do 5, najviša dnevna od 0 do 15 stepeni.

 

Najčitanije