Regionalnom će za vodu platiti 900.000 eura

Planovi tivatskog Vodovoda

Regionalni vodovod

Preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ Tivat (ViK) planira da ove godine za kupovinu vode iz Regionalnog vodovoda za Crnogorsko primorje istoimenom JP iz Budve plati ukupno 900.000 eura. To je 32 odsto od ukupnih planiranih troškova rada tivatskog ViK-a za 2018, i čak manje od ukupnog izdatka za sve zarade i naknade 55 zaposlenih u toj opštinskoj firmi, a koji će ove godine iznositi ukupno 883 hiljade eura.

Inače, prema Finansiskom planu ViK Tivat za 2018., ta firma prihodovaće ukuopno 2,797 miliona eura što je neznatno više nego 2017. kada su prihodi iznosili 2,793 miliona. ViK planira da od isporučene vode potrošačima prihoduje 1,8 miliona, od pružanja usluga kanalizacije 230 hiljada, a od mjesečne naknade za svoje usluge kupno 280 hiljada eura. Pored nabavke vode iz Regionalnog vodovoda koja je najveći pojedinačni izdatak, tivatski ViK će ove godine utrošiti 883 hiljade eura za zarade i nakande zaposlenih, 255 hiljada za materijal i 195 hiljada eura za usluge.

Do kraja 2018. Opština Tivat će preko ViK-a investirati 120 hiljada eura u niz manjih intervencija na gradskoj vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, dok je najveće ovogodišnje kapitalmno ulaganje u tu infrastrukturu tzv. faza V koja se realizuje preko Vodacom,a kreditnim sredstvima njemačke KfW banke u iznosu od 1.912.970 eura. Okosnica faze V je izgradnja novog vodovoda od Obale Đuraševića do rezervoar Radovići, čime će se obezbjediti dodatne  količine vode za područje Luštice, kao i tamošnji turistički kompleks Luštica Bay. Ugovor se odnosi i na kanalizacioni sistem na koji će se priključiti  Krašići i tako dobiti čistija morska voda u tom dijelu Tivatskog zaliva.

Opština Tuivat će iz svojih budžetskih sredstava finansirati gradnju novog vodovoda dužine 2,3 kilometara na relaciji kotorska raskrsnica-Solila što počinje dio kraja ove nedjelje i koštaće preko 770 hiljada eura.

1 komentar

  1. Gospodo moja kada i dali ste planirali izmjenu azbestno-salonitnih cijevi koji pokrivaju trećinu tivatskog vodovoda od Plavde do Komata i dalje.Mislim da bi trebali izmijeniti cijevi jer ćete doći u situaciji da ćete morat zatvorit firmu pa nećete moći uhljebljivat DPS i ostale satelite djecu kao i naravno HGI RAZMIŠLJAJTE U TOM ORAVCU VJERUJ MI. Salonitno-azbestni proizvod su izmislili Yugokomunističko nesretni drugovi a oko fih fabrika po Dalmaciji nema zivijeh ljudi već 30setak godina.. potonji radnik je pasao prije 2000 godine..a drugovi Doktori OZNE iz Zdreba, Beograda i LJubljane su misionarili i ubjeđivalji nesretne ljude da se azbest može jest to jest napravili su genocid…Dok ste navrijeme kažite novim vlasnicima Sinhro lifta u pokojni Arsenal danas Porto da promijene a ne preslože salonitno-azbestne ploče na krovu istog ako vam basta ili ako vi šef to dozvoli…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.