10 C
Kotor

Slušaj online radio

Regionalni vodovod obećao više vode Tivtu, Kotoru i Novom

Regionalni vodovod
Regionalni vodovod

Regionalni vodovod Crnogorsko primorje (RV)  podnio je zahtjeve Ministarstvu održivog razvoja za dobijanje urbanističko-tehničkih uslova za rekonstrukciju pumpne stanice „Budva“ i izradu glavnog projekta za novi cjevovod Prijevor – Donja Lastva.

Cilj je, kako je saopšteno, povećanje kapaciteta i  bolje vodosnabdijevanje Tivta, Kotora i Herceg Novog, zbog povećanja potrošnje vode u tim opštinama.

Ubrzani razvoj turizma i značajan priliv stanovništva, umnogome su povećali potražnju za vodom na području opština Kotor, Tivat i Herceg Novi, o čemu svjedoči i činjenica da je dio RV u ljetnjim mjesecima 2015. i 2016. godine funkcionisao sa 100  odsto  kapaciteta.

RV je pokrenuo niz razvojnih aktivnosti sa ciljem povećanja kapaciteta ovog dijela sistema sa sada raspoloživih 330 litara u sekundi  na potencijalnih 750 litara u sekundi, među kojima i izradu projektne dokumentacije za izgradnju novog cjevovoda na dionici od Budve do Tivta, u dužini od oko 11 kilometara, kao i za rekonstrukciju pumpne stanice ‘Budva’”.

Najčitanije