„Regent pool club Residences“

Porto Montenegro objavio detalje o novom stambenom objektu koji će se uskoro početi graditi

Kompanija Porto Montenegro na svom je portalu objavila detalje novog, sedmog po redu rezidencijalnog objekta koji će uskoro početi da gradi u istoimenom nautičkom naselju u Tivtu.

Objekat nazvan „Regent Pool Club Residences“ gradiće se sa sjeverne strane zgrade luksuznog hotela „Regent“ i zamišljen je kao svojevrsni nastavak tog kondo-hotela. To znači da će kupci stanova u novoj zgradi imati mogućnost da iste registruju u takozvanom hotelskom rental-pulu „Regenta“, pa će se ti stanovi, u vrijeme kada ih vlasnici ne koriste, izdavati kao hotelski apartmani. To će izgleda, opet podgrijati već mjesecima na tivatskoj političkojh sceni prisutnu javnu polemiku u kojoj udružena opozicija, napada DPS-SDP vlast da je gradski budžet oštetila za preko milion eura, ne naplaćujući puni iznos komunalija za apartmane u hotelu „Regent“ kojih je 60 odsto prodato kao privatnih stanovi. Inače, u svih do sada podignutih šest zgrada Porto Montenegra, uključujući i hotel „Regent“ izgrađeno je i kupcima iz raznih djelova svijeta, ali mahom iz Rusije, prodato preko 200 stanova.

Nova zgrada nazvana „Regent Pool Club Residences“, gradiće se na urbanističkoj parceli, površine 3.791 kvadrat. Po urbanističko-tehničkim uslovima koje je lani izdalo Ministarstvo održivog razvoja i turizma, ovdje se može napraviti zgrada mješovite namjene, maksimalne spratnosti P+5 i maksimalne bruto-građevinske površine 8.760 kvadrata, ne uključujući podzemne etaže.

Arhitekti Porto Montenegra su novu zgradu zamislili kao „savremene i šik stanove, svaki sa posebno pejsažno oblikovanom terasom, a sve to inspirisano stilom italijanske rivijere“. Nova zgrada imaće ukupno 62 jednostona, dvosobna i trosobna stana površine od 74 do 344 kvadrata, a njihove cijene kreću se od 409 hiljada do čak 3,72 miliona eura. Centrano obilježje novog objekta biće privatno uređeno dvorište sa palmama i drugim biljkama, privatnim kafe-barom te čak tri bazena od kojih će jedan otvoreni 25-metarski biti grijan što će omogućavati plivanje u njemu tokom čitave godine. Zgrada će posebnom pješačkom pasarelom namijenjenom samo za vlasnike stanove, biti povezana sa susjednim objektom hotela „Regent“.

Iz Porto Montenegra još nisu zvanično saopštili kada će početi gradnju „Regent Pool Club Residences“ zgrade u kojoj će kvadrat stambenog prostora, zavisno od položaja i veličine stana, koštati od 5.453 do čak 10.813 eura.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.