11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Regata „Memorijal Spasić – Mašera“

Minuklog vikenda u organizaciji jedriličarskog kluba “Delfin” iz Tivta vožena je tradicionalna regata “Memorija Spasić-Mašera”. U ovogodiđnjem izdanju te dvodnevne regate, učestvovala su 33 jedriličara iz četiri bokeljska jedriličarska kluba – tivatskog “Delfina”, kotorskog “Lahora” i klubova “Jugole Grakalić” iz Herceg Novog te “Jovo Dabović” iz Baošića, kao i iz dva srbijanska kluba – “AIK Beograd” i“Gemax” iz Beograda.

Jedriličarima su na ruku išli i povoljni meteo-uslovi jer je na regatnom polju u Tivatskom zalivu tokom dva dana duvao prvo jugozapadni, a potom jugoistočni vjetar jačine od 8 do 18 čvorova koji je “punio” bijela jedra što su, na radost turista i domaćih ljubitelja jedrenja, prošarala modru površinu zaliva.

U klasi “Optimist” sva tri prva mjesta osvojili su članovi domaćeg JK “Delfin” – najbolji je bio Nikola Golubović, drugo mjesto pripalo je Tatjani Kusovac, a treći je bio Igor Nikolić.

Član “Delfina” Igor Les pobijedio je u klasi “Laser Standard” isped klupskog druga Matije Grabića, dok je trećeplasirani bio Luka Erac iz JK “Gemax” iz Beograda.

Domaćini su bili najuspješniji i u klasi “Laser 4.7” – prva dva mjesta pripala su članovima “Delfina” Balši Dojkiću i Igoru Markoviću, dok je trećeplasirani bio Petar Kovačević iz beogradskoj JK “AIK Beograd”.

U klasi “Laser Radial” trijumfovao je Andrija Katurić iz JK “Jugole Grakalić” Herceg Novi, ispred Irine Kusovac (JK “Delfin” Tivat) I svog klupskog druga Vojislava Lucića.

Izvor:S. L.

Najčitanije