12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Regata „EST 105“ sljedeće godine u Porto Montenegru

Sa prošlogodišnje regate
Sa prošlogodišnje regate – foto www.faverela.net

Prestižna međunarodna regata „EST 105“ koja se održavaod 28. do 30.aprila naredne godine, u svom jubilarnom desetom izdanju, za krajnji cilj trke imaće marinu Porto Montenegro u Tivtu -zvanično je potvđeno na današnjem potpisivanjem sporazuma o saradnji između organizatora regate i menadžmenta Porto Montenegra.

Regata „EST 105“ već skoro deceniju povezuje zapadnu i istočnu obalu Jadrana, a do sada se vozila na relacijama Bari –Dubrovnik i Bari –Herceg Novi. U internacionalnim nautičkim krugovima je sve popularnija, o čemu svjedoči podatak da je lani na njoj učestvovalo čak 55 jedrilica raznih kategorija.

„Slikoviti pejzaž zaliva Boke Kotorske čiji je dio pod UNESCO-vom zaštitom, sa njenom raznolikom i interesantom obalom i planinskim vrhovima u zaleđu, idealan je za sve naše jedriličare, a Porto Montenegro je jedna od najatraktivnijih novih marina u Evropi.“ -istakao je generalni sekretar Univerziteta za sport u Bariju Pasquale Triggiani koji je juče potpisao sporazum o saradnji sa Billy Canellasom, menadžerom za razvoj biznisa u marini Porto Montenegro.

Triggiani je istakao da je regata „EST 105“, idelan način da započne sezona 2016, jer se na događaju očekuje učešće vše od 400 jedriličara, koji će nekoliko dana boraviti u Tivtu i željeti da znaju koje sve sadržaje nudi Boka Kotorska. Preko pedeset jedrilica očekuje se na ovoj offshore prekojadranskoj regati – start će biti u Bariju, a regatno polje se završava u akvatorijumu marine za superjahte Porto Montenegro u Tivtu.

Sa potpisivanja
Sa potpisivanja

„Sa zadovoljstvom povrđujemo da će Porto Montenegro Jahting klub i ovog puta biti dobar domaćin – „EST 105“ je renomirana regata, cijeljena od strane svih onih koji se profesionalno bave jedrenjem. Mi želimo da formiramo strateški lanac sa popularnim i razvijenim jedriličarskim klubovima, i promovišemo našu destinaciju, objekte, kvalitet usluge i način života u marini, kao i čitav Tivat i Boku Kotorsku kao sjajnu jedriličarsku destinaciju, posebno u predsezoni, kad su nam turisti-jedriličari, posebno njih nekoliko stotina koje ova regata okuplja, od velike važnosti.“ – podvukao je je Billy Canellas iz luksuznog tivatskog nautičkog centra.

Najčitanije