9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Regata „Bokeška ostrva“

Regata

„Bokeška ostrva“ naziv je regate  koja će prvi put jedriti u subotu 09. septembra. Strat regate je predviđen u 10 sati  ispred luke Herceg Novi.

Jedri se oko Mamule, Svetog Marka, Gospe od Milosti, Gospe od Škrpjela i cilj u Herceg Novom.

Veoma zahtjevna regata, preko 20 NM,u promjenljivim uslovima. Regata nije upisaa u kalendar regata, tako da je ujedno i probna regata.

Rezervni dan nedelja 10.septembra. Start je u 10 sati

Regata

 50. Balkansko prvenstvo u jedrenjuTurska, Tekirdag

Jubilarno 50. Balkansko prvenstvo u jedrenju  ove godine  se održava  od 5. do 10. septembra. Turska je zemlja domaćin, a prvenstvo su organizovali u Tekirdagu. Na prvenstvu se okupilo 230 jedriličara iz Rumunije, Bugarske, Grčke, Srbije, Turske i Crne Gore, a nadmeću se uklasa Laser. Optimist, Techno293 i 420.  Reprezentaciju Crne Gore čini devet jedriličara iz JK Delfin iz Tivta.

Danas je završen drugi takmičarski dan, ujedno i kvalifikacione trke. Najbolji rezultat ostvario je Ilija Marković zauzevši 10. mjesto u klasi Laser Radial. Klupska mu koleginica Irina Kusovac, takodje u Laseru Radial, zauzela je 22. poziciju. U klasi Laser 4.7 jedre Igor Nikolić 37., Stefan Andjelić 38. i Luka Roćen 46.

U klasi Optimist imamo četiri takmičara. Nakon dva dana i pet kvalifikacionih jedrenja Nikola Golubović je 60. ukupno, Pavle Musić je 79. Josipa Čelanović je 83. i danilo Jončić je 89. Jedriličari u klasi Optimist prvenstvo nastavljaju u srebrnoj grupi. Preostala su jos dva takmičarska dana.

Najčitanije