14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Realizacija projekta “Udahnimo život zaleđu – selo Kameno”

Turistička organizacija Herceg Novi dobila je podršku UNDP-a za inovativni projekat “Udahnimo život zaleđu – selo Kameno”, kojim je u februaru 2016. godine konkurisala na javni poziv za iskazivanje interesovanja za učešće u pilot projektu “Razvoj niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori”.

Projekat “Udahnimo život zaleđu – selo Kameno” ovih dana intezivno se realizuje. Postavljene su klupe i vertikalna signalizacija. Klupe su postavljene na nekoliko atraktivnih lokacija odnosno vidikovaca, uz stari put za Kameno.

U svrhu lakšeg dolaska i bolje informisanosti, montirane su info table kod Matkovića mosta, izvora Zelenac i Kotobiljskog izvora, kao i vrhova-vidikovaca: Gručalica, Tajno brdo i Šilobod, a postavljeni su i brojni novi smjerokazi na svim relevantnim raskrsnicama, počevši od hercegnovske autobuske stanice, pa na više.

Na ovaj način je dio posla na revitalizaciji starog pješačko-karavanskog puta kroz Kotobilj do Kamenog priveden kraju, a predstoji još nekoliko važnih aktivnosti na uređenju same pješačko-biciklističke staze i Kotobiljskog izvora, kada ćemo dobiti novu rekreativnu površinu u neposrednoj blizini Herceg Novog, što će biti od značaja za razvoj turističke ponude cijele opštine, poručuju iz TO Herceg-Novi.

Najčitanije