13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Reakcija Opštine Tivat: Služba za inspekcijske poslove izašla na teren i…

Odvod vode sa gradilišta u more

Povodom teksta objavljenog juče na našem portalu Vodu i blato sa gradilišta ispumpavaju u more, nadležni ne reaguju… danas smo dobili saopštenje iz Opštine Tivat koje integralno prenosimo:

“Na osnovu medijske informacije od dana 14. januara 2018. godine, da se u more izliva velika količina onečišćene vode i blata u priobalnom dijelu naselja Donja Lastva u Tivtu, predstavnici Službe za inspekcijske poslove Opštine Tivat, odmah su izašli na pomenutu lokaciju.

Prema riječima rukovodioca Službe za inspekcijske poslove Jovice Stojkovića, utvrđeno je postojanje dva gradilišta, jedno u priobalnom dijelu Donje Lastve, a drugo preko puta prodavnice „Idea“. Oba gradilišta imaju uredno izdate građevinske dozvole, međutim cijevi sa tih gradilišta su sprovedene u obližnje potoke, a potoci se ulivaju u more.

Odvod vode sa gradilišta u more

Službenici inspekcije naložili su vlasnicima objekata u izgradnji, da uklone pomenute cijevi, a o uzročnicima zaprljanja mora obaviješten je kontrolor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore. Takođe o svemu je obaviješten i nadležni vodoprivredni inspektor iz Uprave za inspekcijske poslove, koji će dalje preuzeti poslove iz svoje nadležnosti.

Izlivanje blata u more u Donjoj Lastvi

Opština Tivat, zajedno sa Službom za inspekcijske poslove, i ubuduće će postupiti prema prema svim prekršiocima u skladu sa zakonom, a u okviru svojih ovlašćenja. Takođe lokalna uprava osuđuje ovakvo postupanje koje predstavlja krajnje nemaran i neodgovoran odnos prema životnoj sredini” – kaže se u saopštenju iz Opštine Tivat.

Najčitanije