Reagovanje – podzemni prolaz u Krtolima platiće „Sea Trade“

Reagovanje lokalne uprave Tivta

Boka – jedno od gradilista u blizini lokacije novog podzemnog prolaza

Opština Tivat saopštila je da će novi podzemni pješački i prolaz za električna vozila koji će se graditi na Obali Bogišića u Krtolima, platiti kompanija „Sea Trade“ iz Kotora, a ne lokalna uprava.

Reagujući na tekst „Gradi se podzemni prolaz ispod lokalnog puta Tivat – Radovići“ koji je objavljen juče na našem portalu, portparolka Opštine Tivat Branka Čelanović  je kazala da Opština „neće snositi troškove izgradnje podzemnog prolaza ispod lokalnog puta Tivat-Radovići na katastarskoj parceli 644/1 KO Milović u zahvati DSL-a Dio Sektora 27 i Sektor 28 – urbanistčka zona 10.“

„Na sebe je to preuzela kompanija „Sea Trade“ doo iz Kotora, inače podnosilac inicijative za izgradnju tog objekta od opšteg interesa. Međusobni odnosi između Opštine Tivat kao vlasnika zemljišta i „Sea Trade“ doo će biti regulisani posebnim ugovorom“- kazala je Čelanović dodajući da je kompletna dokumentacija u vezi sa odlukom o gradnji tog prolaza kao lokalnog objekta od opšteg interesa, a koju je donijela gradonačelnica dr Snežana Matijević,  objavljena na sajtu Opštine.

„Sea Trade“ vlasnik je preko 25 hiljada kvadrata zemljišta na Obali Bogišića gdje ta firma gradi turističko naselje sa kondo-hotelom i turističkim vilama. Budući da se taj kompleks proteže sa obje strane lokalnog puta Tivat-Radovići, „Sea Trade“ se obratila Opštini sa zahtjevom da se donese odluka o gradni lokalnog objekta  od oppteg interesa – podzemnog prolaza za pješake i električna vozila ispod trase puta. Dužina ovog tunela biće 16,7 širina 4 i visina  3 metra, a „Sea Trade“ je u svojoj inicijativi izrazio spremnost da ga gradi „o svom trošku, kao donaciju Opštini Tivat“.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.