15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Reagovanje – Azmont Investments: “Privremeno smo odustali od dozvole…”

Azmont Investments
Azmont Investments

Kompanija Azmont Investments je u Crnoj Gori prisutna od 2012. godine i od tada izvodi radove na Portonovi rizortu, dok se pripremni radovi velikog obima na izgradnji luke nautičkog turizma (Marine) izvode više od godinu dana.

Uporedo sa izvođenjem pripremnih radova, izrađuje se i projektna dokumentacija.

Do sada, kompanija Azmont Investments kao glavni investitor Potonovi rizorta koji je u nastanku, uradila je kompletan idejni projekat luke nautičkog turizma. Idejni projekat je revidiran i dobijen je pozitivan izvještaj o reviziji istog. Takođe, u najvećoj mjeri završena je izrada glavnog projekta.

Kao glavni investitor projekta, kompanija Azmont Investments je u ovom trenutku samo privremeno odustala od zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole i to isključivo iz formalnog razloga. Naime, u skladu sa pravilnikom o načinu izrade, razmjeri i  bližoj sadržini tehničke dokumentacije, grafička dokumentacija između ostalog treba da sadrži i elaborat parcelacije po planskom dokumentu, ovjeren od strane organa uprave nadležnog za poslove katastra. Dodatno, iz objektivnih razloga predmetni elaborat nije završen i ovjeren od strane nadležnog organa. U ovom trenutku u toku je izrada predmetnog elaborata.

Isti elaborat će nakon ovjere poslužiti kao osnov za zaključenje aneksa ugovora o korišćenju morskog dobra, što je već usaglašeno sa predstavnicima Morskog dobra.

Dakle, nakon izvršenja ove dvije jednostavne, formalne i nesporne aktivnosti, kompanija Azmont Investments će odmah obnoviti zahtjev za izdavanje građevinske dozvole i istu pribaviti u zakonom propisanom roku. Još jednom želimo da naglasimo da se izgradnja Portonovi rizorta nastavlja shodno planovima, a to uključuje i najmoderniju Marinu koja će biti sastavni dio – kaže se u saopštenju iz Azmont Investmentsa.

Najčitanije