Razvoj pustolovnih – avanturističkih oblika turizma

Olib
Olib

U sklopu projekta „Razvoj inovativnih tehnologija u pustolovnom turizmu“, DIOD (Development of ICT for Outdoor Destinations) finansiranom kroz EU program IPA prekogranična saradnja s Crnom Gorom, u toku je studijska posjeta francuskih turoperatora crnogorskom primorju i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, do 30. novembra., u sklopu koje su u obje regije prezentirale potencijale i mogućnosti za saradnju na području pustolovnih / avanturističkih oblika turizma.

Nosioc projekta je Hrvatska gorska služba spašavanja, kojoj je partner s hrvatske strane HGK – ŽK Dubrovnik, dok su partneri s crnogorske strane UNDP CG (program Ujedinjenih naroda za razvoj), Nacionalna turistička organizacija i Gorska služba spašavanja.

Projekt je započeo u februaru 2013. i traje do februara 2015. godine.

U sklopu projekta naglasak je stavljen na formiranje prekograničnih pustolovnih programa outdoor / pustolovnog turizma, gdje su se agencije s obje strane granice povezale i rade zajedničke itinerare.

Osim itinerara formirani su klasteri pustolovnog turizma s obje strane granice. Dubrovačko-neretvanski klaster formiran je kao udruga i djeluje pod imenom Dubrovnik Outdoor, a ima 16 članova, agencija koje se bave pustolovnim turizmom.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.