Razvijaju inovativne programe u turizmu sa partnerima iz BiH, Slovenije, Hrvatske i Italije

Lokalna uprava u Tivtu počinje još jedan projekat koji će se finansirati iz EU fondova

Tivat

“FOST INNO – Fostering tourism innovation system in Adriatic – Ionian Region“ naziv je novog programa prekograničlne saradnje u kojem će učestvovati Opština Tivat i za to dobiti sredstva iz predpristupnih fondova Evropske Unije.

Taj projekat odabran je za finansiranje iz Prvog poziva u okviru programa ADRION, kao jedan od ukupno 35 koje su podržali ministri zemalja Jadransko-jonske regije, na prošlonedjeljnom sastanku u Bugarskoj. Inače, na ovaj poziv apliciralo je čak 378 raznih projekata.

“Pod vođstvom Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, Opštini Tivat je sa još šest partnera iz BiH, Slovenije i Italije odobren projekat pod nazivom “FOST INNO – Fostering tourism innovation system in Adriatic – Ionian Region“. Projekat je napisao i kandidovao Sekretarijat za ekonomski razvoj i preduzetništvo Opštine Tivat u okviru prioriteta 1. “Inovativna i pametna regija””- saopštelo je iz tivatske Opštine.

“Cilj projekta je umrežavanje znanja s ciljem razrade jedinstvene (zajedničke) metodologije koja će omogućiti stvaranje novih turističkih proizvoda, visokog stepena prepoznatljivosti i autentičnosti za područje Jadransko-jonske regije, sa naglašenim elementom kreativnosti i inovativnosti. Planirano je da se kroz projekat dobiju novi proizvodi: Internacionalni Centar za transfer znanja i inovacija u turizmu Jadransko-jonskog područja; Mreža inovativnih turističkih regija Jadransko-jonskog područja usmjerena prije svega na razmjenu i prenos iskustva između regija te razvoj ujedinjene inovativne zajednice iz područja turizma; „think tank“ za jačanje znanja o ponudi, tražnji i konkurentnosti istovremeno pružajući konsultantske i edukativne usluge”- objasnio je sekretar za ekonomski  razvoj i preduzetništvo mr Petar Vujović.

Partneri u “FOST INNO” projektu, pored Opštine Tivat i vodećeg partnera Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, su Fakultet primjenjenih društvenih nauka u Novoj Gorici i Regionalna razvojna agencija Nova Gorica iz Slovenije, Opština Peruđa i Regija Molise iz Italije, Stručna služba za razvoj i međunarodne projekte Zeničko-dobojskog kantona iz Bosne i Hercegovine i Univerzitet Skadar ,,Luiđ Gurakući“ iz Albanije.
Opština Tivat je za implemetaciju aktivnosti osigurala 151.948  euradok je ukupan budžet projekta 1.463,923 eura.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.