10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Rasvijetljeno devet krivičnih djela u Tivtu

Policija

Tivatska policija je rasvijetlila devet krivičnih djela koja su počinjena na teritoriji ove opštine, među kojima su četiri teške krađe, dvije krađe, dva prikrivanja i jedno razbojništvo.Naime, 31. avgusta policija je uhapsila maloljetne D. K. (15) i L.K. (16) koji su osumnjičeni da su 31. avgusta ukrali “golf dvojku” kotorskih registarskih tablica. Oni su kako se sumnja, obili suvozačeva vrata na vozilu, potom i bravu koja služi za pogon i uputili se u pravcu Kotora.

Ukradeno vozilo je pronađeno i vraćeno vlasniku, a protiv maloljetnika će biti podnijeta prekršajna prijava.

Tivatska policija rasvijetlila je i razbojništvo koje se dogodilo 20. avgusta oko 22 sata u naselju Mažina gdje je opljačkana prodavnica.

Naime, pred samo zatvaranje ovog objekta, osumnjičeni maloljetni D.K. je upao u provavnicu i uz prijetnju pištoljem od radnice ukrao 400 eura, dok je drugi osumnjičeni L. K. stražario ispred ulaza u objekat.

Policija je rasvijetlila i dvije teške krađe, zbog kojih je uhapšen državljanina Kosova V.K. (34).

On se, kako se sumnja, ušunjavao u stanove dok su ukućani spavali vršio premetačinu i krao mobilne telefone i novac.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je V.K. imao saučesnika u vršenju krivičnih djela koji je identifikovan i policijski službenici intenzivno tragaju za njim. Ukradeni mobilni telefoni su pronađeni i biće vraćeni vlasniku.

Rasvjetljena je i jedna krađa koja se dogodila krajem juna za koju je osumnjičen P.T. (46) iz Bijelog Polja. On je kako se sumnja od ruske državljanke ukrao vrijedne predmete, mašine, alate i parfeme.

Ukradene stvari su pronađene i biće vraćene vlasnici.

Nadalje, policija je podnijela prijave protiv J.S.F. (29) zbog sumnje da je počinio krađu, i protiv B.M. zbog prikrivanja.

U noći između 27. i 28 jula,  J.S.F je, kako se sumnja, ušao u objekat – u izgradnji, u naselju Mažina, gdje je specijalnim alatom demontirao i ukrao šest digitalnih vodomjera priključenih već na vodovodnu mrežu, koje je, sumnja se, narednog dana prodao B.M. koji se bavi otkupom sekudarnih sirovina.

Vodomjeri su pronađeni i vraćeni.

Prijave su podnijete i protiv S.K. (30) iz Tivta, zbog osnovane sumnje da je počinila prikrivanje.

Naime, kod S.K, u stanu u kojem boravi pronađena su dva televizora i mikrotalasna peć, za koje se kriminalističkom obradom utvrdilo da potiču iz krađe koja je počinjena na štetu jednog engleskog državljanina.

Ova krađa se dogodila 23. marta i tom prilikom je protiv D.K. (38) podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo.

Najčitanije