Raspisan tender za ponovnu gradnju problematičnog vodovoda za Krtole

Vodovod – Krtoli

Opština Tivat raspisala je tender vrijedan 780 hiljada eura za rekonstrukciju problematičnog vodovoda za Krtole, na potezu od kotorske raskrnice do Solila.

Planirano je da se postojeći cjevovod promjera 400 milimetara koji je izgrađen prije samo sedam godina, ali je u međuvremenu pucao više od 60 puta, potpuno demontira i zamijeni novim cijevima od duktila koje trpe veći pristisak u mreži.

Novi cjevovod opet će se postaviti u jednoj od kolovoznih traka lokalnog puita Tivat-Radovići, u dužini od oko 2.300 metara. Posao podrazumijeva i radove na stabilizaciji terena u koji će se postavljati novi cjevovod jer je riječ o močvarnom zemljištu punom podzemnih voda. Novi vodovod gradiće se po projektu barske kompanije „Virmont“ koga kao odgovorni projektant, potpisuje Vojo Rajković.

Ponude na tender primaju se zaključno sa 22. junom, a rok za završetak posla je 75 dana od dana potpisivanja ugovora sa izvođačem. Izvjesno je da će ovaj posao početi tek na jesen nakon završetka glavne ljetnje turističke sezone jer ne dolazi u obzir prekopavanje ionako ljeti preopterećenog i zakrčenog jedinog puta koji je veza poluostra Luštica sa ostatkom države.

Iako je u izgradnju ovog vodovoda 2010. Opština Tivat već jednom uložila oko 700 hiljada eura, a u popravke brojnih havaija koje su na njemu uslijedile dodatnih još preko 300 hiljada eura, niko u lancu lokalna uprava-izvođač-nadzor nije snosio bilo kakvu odgovornostt zbog nekvalitetnog obavljenog posla i štete pričinjene gradskoj kasi i mještanima Krtola koji zbog pucanja cijevi često ostajali bez vode.

IzvorS. L.
Podijeli

1 komentar

  1. voda je vrlo slabog kvaliteta i kada je ima, sto jeste sramota za turisticki grad. Preporucujem da se za svaki slucaj stave filteri na cesme, pa cak i kada se izgradi taj vodovod

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.