16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Ragbi utakmica reprezentacija Crne Gore i Gibraltara

Ragbi reprezentacija
Ragbi reprezentacija

Prijateljska ragbi utakmica reprezentacija Crne Gore i Gibraltara zakazana je za subotu 5. novembra u 14 sati, na stadionu FK Arsenal u Tivtu. Utakmica je ujedno i priprema za Evropski kup nacija u maju naredne godine.

„Ragbi je vrlo popularna igra na Gibraltaru – očekujemo vrlo teškog protivnika. Pored samog meča koji će biti izazov za naše momke, želio bih da pomenem da je to novi prijateljski susret izmedju dva saveza i da ćemo im biti gosti u aprilu na njihovom terenu.

U subotu nas očekuje sportski spektakl gdje će gledaoci moći da uživaju u dobrom ragbiju između ekipe Gibraltara koja ima odličnu tradiciju ovog sporta i crnogorske reprezentacije  koja ima „srce vuka“- istakao je selektor Ragbi reprezentacije Crne Gore Marko Žeravica.

Crnogorska ragbi reprezentacija broji 25 momaka iz svih krajeva države – ovaj sport je tek prije nekoliko godina počeo da se igra na crnogoroskom tlu, kada su zaposleni na projektu Porto Montenegro u Tivtu, iz hobija počeli rekreativno da igraju ragbi vikendom na stadionu Arsenala. Za vrlo kratko vrijeme oformljena je crnogorska liga.

Ragbi
Ragbi

„Uvod u glavni događaj biće utakmica mlađih kategorija tivatskog Ragbi kluba Arsenal Porto Montenegro sa njihovim sportskim vršnjacima iz Cavtata. Početak utakmice je zakazan za 12.30 sati istog dana.“ -istakao je menadžer Ragbi reprezentacije Crne Gore Igor Adžaip, pozivajući sve ljubitelje dobre igre da se pridruže navijačima na tribinama.

Generalni sponzor Ragbi kluba Arsenal je kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije