U Radovićima otvoreno novo odjeljenje vrtića

Sa svecanosti
Sa svecanosti

Novoizgrađeno krilo područnog odjeljenja tivatske JPU “Bambi” u Radovićima, danas je svečano otvoreno. Dogradnju tamošnjeg vrtića  čime su stvoreni mnogo bolji prostorni uslovi za boravak predškolske djece iz Krtola, sa skoro 32 hiljade eura finansirala je kompanija “Luštica Development”.

Izrazivši zadovoljstvo što je vrtić u Radovićima dobio bolje uslove za boravak djece, gradonačelnica Tivta dr Snežana Matijević pohvalila je društveno odgovorno ponašanje kompanije “Luštica Development” koja u Krtolima gradi novi turistički grad Luštica Bay i koja, kako je rekla, razumije potrebe stanovništva pa je zato i donirala sredstva za ovaj projekat. Matijević je obećala i podršku lokalne uprave jačanju kapaciteta ovdašnjih obrazovnih ustanova, dok je direktorka JPU “Bambi” Jasna Vujović kazala da područno odjeljenje u Radovićima radi već 33 godine, te da su povećane potrebe naložile proširenje kapaciteta tog objekta.

“Donacijom “Luštica Development” na već postojeći prostor od 38 kvadrata koji je prije nekoliko godina rekonstruisan uz pomoć IRD-a i Mjesne zajednice Krtoli, dograđen je novi prostor površine 78 kvadrata i na taj način smo dobili veliko kupatilo sa sanitarnim čvorom, veliki garderober, kuhinju i skoro duplo veći prostor za boravak mališana i na tako poboljšali uslove boravka mališana u toj vaspitnoj jediinici.”- istakla je Vujović.

Dodala je da su u toku pregovori sa Ministarstvom prosvjete o katastarskom prenosu dijela zemljišta sa OŠ “Branko Brinić” , na JPU “Bambi” da bi ogradili dvorište vrtića nakon čega će se ono opremiti rekvizitima za fizičko vaspitanje i obrazovanje i poboljšati sigurnost mališana koji borave u objektu.

Gostima svečanosti otvaranja dograšenog vrtića prirešen je i zabavni program- igrokaz u kome su učestvovali  najmlađi žitelji Radovića sa svojim vaspitačicama.

IzvorS. L.
Podijeli

1 komentar

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.