Radnici neće ni privatizaciju ni davanje aerodroma u koncesiju

Sindikat aerodrome Tuivat protiv namjera Vlade da “valoriztuje” tu vazdušnu luku

Aerodrom Tivat – foto Boka News

Sinikalna organizacija Aerodroma Tivat protiv je najavljene “valorizacije” ovdašnje vazdušne luke i očekuje da njene buduće aktivnosti podrže kako lokalna uprava Tivta, tako i Savez samostalnih sindikata Crne Gore. Epilog je to sastanka koji je u utorak na aerodromu održao Organizacioni odbor sindikata vazdušne luke, a na kojom su, kako je danas saopšteno, razmatrane informacije koje o namjerama Vlade u vezi sa tivatskim aerodromom koja u posljednje vrijeme objavljuju mediji.

Vlada je inače, u više navrata saopštila da će aerodrome Tivat “valorizovati” ali da ga neće prodati, već će vazdušnu luku najvjeriovatnije izdati u dugoročnu koncesiju partneru zainteresovanom da uloži novac u modernizaciju i proširenje njenih kapaciteta.

“Moguća valorizacija sa kojom smo upoznati kroz sredstva javnog informisanja je potpuno neprihvatljiva za sve radnike Aerodroma Tivat. Strateški resurs, kakav je Aerodrom Tivat, i njegova moguća privatizacija ili davanje u koncesiju, suprotan je interesima radnika i građana Opštine Tivat, kao i građana i privrede svih okolnih opština koje gravitiraju Aerodromu Tivat”- saopšteno je iz Sindikata tivatskog aerodroma uz napomenu da je takav zaključak donesen jednoglasno.

Britanski loukoster „Easy Jet“ u Tivtu

“Ozbiljno zabrinuti za dalji razvoj situacije oko eventualne „valorizacije“ Aerodroma Tivat, zahtjevamo od Upravnog odbora „Aerodroma Crne Gore“ A.D. informacije o sljedećim pitanjima: potpunu informaciju o mogućoj „valorizaciji“ Aerodroma Tivat, te sa kojim konsultantom se vrše razgovori oko izbora najboljeg modela za valorizaciju Aerodroma Tivat; mogućnost uključivanja predstavnika sindikata u procese definisanja budućnosti Aerodroma Tivat.”- navodi se u saopštenju koga potpisuje predsjednik Sindikalne organizacije Aerodroma Tuvat Ljubiša Džudović, uz napomenu da će dobijeni odgovori na ta pitanja odrediti i dalje aktivnosti i postupanje sindikata u narednom periodu.

6 Komentari

 1. Normalno da nece kad ih je vecina primljena tamo zna se kako…kad vecina ne zna osnovnu konverazciju na engleskom…kad je vecina sa kupljenim diplomama tamo…i takvi imaju plate vec od ljudi koji nas lijece…itd itd…

 2. A sram te bilo Ivane obrce se voda na vodenicu DPSa i taj argument imaginarni je vama i vama slicnima jedini izgovor u namjeri da podrzite koncesiju valorizaciju ili privatizaciju! Ne moze ovaj put je dosta.

 3. Ako se aerodrom izda ili proda i taj investitor prosiri kapacitete ,kakva je korist od toga kad ce profit ici tom zakupcu ili kupcu a ne onima kojima je dosada isao.
  Bolje i vrabac u ruci nego golub na grani.
  Ima jedan vic:
  Otac prepisao stan sinu a ovaj ga poslije nekoliko prodao u pola cijene,
  Otac ga pita : sinko sto prode stan tako jeftino
  sin odgovara:Tata ti to ne razumijes on ce sada uloziti u stan
  otac kaze :ali sinko ulagace sebi a ne tebi.
  Takva je sva nasa privatizacija.

 4. Molom ve jeli dr. Mar računao na to da se gasi Monte erlines jer nijesu u stanju platiti ni onj sedvić ako ga uopšte daju u letililicama.(Ko još upamet može promislit da je Arsenal plaćen 3- 4 miliona a Bijela 2.6 koliko su se ugradili prvi i drugi i treće pozicionirani u pamet se dajte) PS. Nažalost kad startuje motore Mn erlines rano oko 07.00 taj dan Mn država gubi oko 35.000 Eurića ne računajući neplaćene kredite i kamate toliko moj dr Mar .Da nijeste planirali pistu u Nišiće aktivirat a…

 5. Radnici TV aerodroma se boje da će izgubit svoja mukom stečena radna mjesta glasajući i agitujući za SD, DPS i HGI. Bice vam gospodo moja isto kao u Porto. Svi ćete doma sa nekim otpremninama, a na vaše mjesto stručni, obrazovani i podobni stranci i podgoričani naravno. Aerodrom je već dogovorena stvar sa Arapima.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.