Radionica – Zaštitimo drvena škura

 

Staro škuro
Staro škuro

NVO EXPEDITIO u saradnji sa CHwB (Cultural Heritage without Borders) poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće na Radni kamp restauracije drvenih prozora, škura, koji će se održati u Kotoru, u periodu 4. – 6. maj 2015. godine.

Cilj ovog projekta je povećanje znanja i svijesti o korišćenju tradicionalnih materijala i tehnika gradnje prilikom restauracije, u skladu sa savremenim izazovima (energetska efikasnost, moderni standardi i zahtjevi, …).

Radni kamp restauracije se organizuje u okviru projekta “Tradicionalni materijali i građevinske tehnike u Boki Kotorskoj” koji je finansiran od strane Headley Trust Fondacije iz Velike Britanije.

Staro škuro  - Foto Zoran Nikolić
Staro škuro – Foto Zoran Nikolić

Upotreba tradicionalnih zanata, tehnika i materijala je jedan od najvažnijih elemenata u procesu restauracije i održavanja graditeljskog nasljeđa. U fokusu ovog dvogodišnjeg projekta će biti restauracija tradicionalnih drvenih prozora i upotreba krečnog maltera.

Radni kamp restauracije drvenih prozora će se organizovati na lokalitetu u Kotoru, a učesnici će imati priliku da od majstora koji će voditi kamp kroz konkretan rad nauče osnovne principe restauracije i prođu obuku za korišćenje tehnika restauracije.

Svi zainteresovani se mogu se prijaviti e-mail adresu: maja.krivokapic@expeditio.org, najkasnije do 13. aprila 2015.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.