15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Radionica povodom izrade strategije održivog upravljanja plažama

Tivat

Radionica povodom početka izrade strategije održivog upravljanja plažama u Crnoj Gori biće održana u ponedjeljak u hotelu Budva, saopšteno je iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

Za izradu strategije održivog upravljanja plažama u Crnoj Gori, Morsko dobro je, nakon sprovedenog tenderskog postupka, izabralo konzorcijum koji čine Hotelsko i destinacijsko savjetovanje iz Zagreba, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, Urbanistički institut Hrvatske i Proficiscor iz Zagreba.

“Strategija u svojim rješenjima treba da se fokusira na uspješne prakse i inoviranje postojećeg modela upravljanja plažama, a sve kako bi se obezbijedila kvalitetna turistička ponuda, konkurentna sličnim destinacijama u Mediteranu i u skladu sa dugoročnom vizijom turističkog razvoja Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Cilj radionice je, pored prezentacija rada, metodologije i dinamičkog plana izrade strategije, aktivno učešće predstavnika relevantnih institucija koje učestvuju u kreiranju turističke ponude Crne Gore, a koji će sa aspekta rada svojih institucija dati doprinos za uspješnu izradu navedene strategije.

Najčitanije