Radio Tivat – nismo marionete DPS-a

NVO sektor i rukovodstvo Radio Tivta osuli po Demokratama

Tivat,riva,Pine,pogled na Porto Montenegro
Tivat – foto Boka News

V.d. direktor Radio Tivta (RT) Dragan Popadić negirao je danas tvrdnje predsjednika OO Demokrata Tivta  Vladimira Arsića da je lokalni javni servis, zbog svega što se događalo sa blokiranjem njegovog Savjeta, od ozbiljnog medija pretvoren u sopstvenu karikaturu.

“RT nije karikatura, već ozbiljan i odgovoran medij koji je nastavio da radi kao i do sad, profesionalno i korektno. Mi imamo vd direktora, ali ne i vd stanje. RT nikad nije dozvolio, i neće, dok sam ja na čelu, da neko sa strane utiče na uređivačku politiku. RT mora ostati nezavisan, bez obzira ko je na vlasti. Ova redakcija, profesionalna i sastavljena od časnih judi, to neće dozvoliti. I Demokrate, možda nesvjesno, ovakvim saopštenjem utiču na izbor budućeg Savjeta. A njegova nezavisnost je ključ odbrane nezavisnosti ovog emitera”- poručio je Popadić.

Arsić je prethodno optužio tivatsku vladajuću DPS-SD-HGI koaliciju da je bez ikakvog zakonskog osnova, preko odluke SO, jednovremenim dizanjem ruke odbornika, Popadiča razriješila funkcije direktora RT zbog isteka mandata i istovremeno ga imenovala za v.d. direktora. Čelnik Demokrata je ustvrdio da je Popadić na taj način postao “politički izabran direktor” i naglasio da je u toku organizovana kampanja izbora tri nova člana Savjeta RT kako bi se odblokirao rad tog tijela, ali se sve to po njemu, radi pod direktnom kontrolom “DPS družine”.

“Zakonski je upitno može li SO da imenuje vd direktora javnog emitera. To su kazali i zaposleni u RT, ali su imali jedan jedini uslov – ako do toga dođe to može biti samo Dragan Popadić. I ja sam pristao. To ne prejudicira izbor budućeg direktora, već samo spašava trenutnu situaciju u kojoj je direktoru istekao mandat, a Savjet je od pet, ostao samo na dva člana”- odgovorio je Popadić lideru tivatskih Demokrata.

Arsićeve tvrdnje da je blizak DPS-u i da će stoga kao predstavnik NVO sektora biti imenovan za člana Savjeta RT, negirao je  i nekadašnji urednik te medijske kuće, Mašo Čekić. Istakavši da nije član mijedne partije, Čekić je kazao da to potvrđuje  i činjenica da su mu djeca i zet nezaposleni već 10 godina.

“Kada budem želio, upisaću se sam u DPS ili neku drugu partiju. Do tada, i dalje ću biti aktivista više NVO koje mi daju podršku da budem član Savjeta RT. A to, iskreno, želim. Na društvenim mrežama sam se kandidovao i prije raspisivanja konkursa. Ispunjavam sve uslove, imam znanja i iskustva, imam podršku 28 NVO iz Tivta koje daju pečat kulturnom i uopšte javnom životu Opštine, a vi ih optužujete na najružniji način”- porulio je Čekić Demokratama, napominjući da je ostvario prepoznatljive rezulate kao NVO aktivista I da “brojni mladi ljudi cijene moj rad i lobiraju za mene”.

Iz NVO “Evropski dom” su saopštili da su predali Čekićevu kandidaturu i kao “potpu nu neistinu” odbacili Arsićeve tvrdnje “koji nas je javno prozvao i optužio za kolaboraciju sa vlašću i za netransparentan rad.”

“RT je  jedna priča, vlasti i opozicija druga, a treća NVO, jer se nekome potkrala greška da nas sve stavi u isti koš. Nikako ne pristajemo na to da nas bilo ko stavi u centar nekakve korupcije, u smislu prljave igre, dok je zapravo u pitanju zakonski, slobodan i demokratski čin predlaganja kandidata, koji će profesionalno  obavljati ulogu člana Savjeta, posebno u situaciji kada je ugrožen status RT. Mi ne samo da na to imamo pravo, nego čak i obavezu, ako su NVO, en general, korektiv društva, ili bi barem to trebalo da budu. Želimo, dakle, svima da damo na znanje da je jedini razlog našeg predloga da tu funkciju obavlja Mašo Čekić činjenica da je iskusan profesionalac i častan čovjek, a Savjet treba da radi upravo po tim uzusima”- saopštio je “Evropski dom”.

IzvorS. L.
Podijeli

3 Komentari

  1. Tipične marionete – više od dvadeset godina se smjenjivali Popadić i Čekić kao urednik i direktor – rotacija na svake četri godine…ovaj Popadić kao prikriveni DPS-ovac sredio ćerki NVO Škart i odmah dobila 2000 eura od opštine…

  2. Ovo nije ni Kotor ni Herceg-novi,ovo je Tivat gospodine Arsicu,pa ako ti se ne svidja ti se lijepo preseli u Novi ili Kotor,ionako si vise tamo nego odje!!!
    Jedine dvije partije za koje Tivcani treba da glasaju su Tivatska akcija i Bokeljski forum a ostale partije koje su centralizovane u Podgorici treba sto prije razvlastiti…
    Tivcani moraju da imaju svoje JA a ne da idu u Podgoricu po misljenje!!!

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.