15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Radio Kotor proslavio 30 rođendan

Povodom trideset godina rada i postojanja Radio Kotora u diskoteci Maximus u ponedjeljak je upriličen svečani koktel. Brojne zvanice pozdravila je direktorica Vjera Banićević koja je kazala da je Radio Kotor je svjedok i hroničar dešavanja, koji je kao neumorni tragalac za istinom, postao simbol istrajavanja i trajanja, servis svih građana, koji realizuje programske sadržaje u duhu multikulturalnog bića grada Kotora, ali i ukupne baštine Crne Gore.

„Profesionalne ambicije naše medijske kuće, podjednako su usmjerene ka visokim novinarskim standardima i izgradnji društva dijaloga, kulture i tolerancije, kakav dolikuje drevnom gradu Kotoru, te, sigurni smo, uz dobru i održivu programsku strukturu, stabilno finansijsko poslovanje i tehničku opremljenost, Radio Kotor ima sadašnjost i budućnost.

Ovom prilikom, zahvaljujemo se Opštini Kotor na namjenski opredijeljenim novčanim sredstvima u 2017. godini za obnovu radijske opreme, studijske i redakcijske, u vrijednosti od 20.000 eura čime se značajno unaprijedio i osavremenio proces rada. Zahvaljujemo se svim institucijama koje saradnjom sa našom medijskom kućom doprinose istinitom i objektivnom informisanju građana“ – kazala je Banićević.

U stvaranje imena Radio Kotora utkan je rad brojnih novinara, urednika, tonskih realizatora, direktora, poslenika javne riječi, zaljubljenika u radio. Radio Kotor ih sve čuva u svom tridesetogodišnjem trajanju, a posebno pamti ime prvog direktora i glavnog i odgovornog urednika Todora Pekovića i prvu uredničku postavu, koja je inicijativom i zaslugom predsjednika Opštine Kotor, Anđelka Kovačevića, te 1987. godine, postavila temelj za početak priče koja se zove Radio Kotor.

Danas, program svakodnevno realizuje ekipa: Savo Popović, Predrag Nikolić, Dragan Sklender, Sanja Čavor, Jelena Kljajević, Miroslav Govedarica, Ljilja Maslovar, Irena Mačić, Kristijan Đuranović, Božidar Nikolić, Suzana Počanić, Irena Stanovčić i Vjera Banićević. Saradnici naše medijske kuće su Dušan Davidović i Saša Karajović.

Proslava 30 godina – Radio Kotor

Jubilarne nagrade povodom 30 i 20 godina rada dobili su šef tehnike Savo Popović i glavni i odgovorni urednik Predrag Nikolić, a u penziju je ispraćena šefica računovodstva Nada Počanić.

Glavni i odgovorni urednik Predrag Nikolić se zahvalio na dvodecenijskoj saradnji „sjajnoj ekipi Radio Kotora koja se do danas, značajno izmijenila.

„Neko je otišao u penziju, neko u druge medije, došli su novi ljudi, a Radio Kotor je uz stare i nove novinare, tonce, administrativno osoblje, saradnike, rukovodeća tijela, konstantno išao uzlaznom linijom“

Na kraju obraćanja Nikolić se prisjetio  riječi Dragana Đurčića, člana predhodnog Savjeta radija koji je svojevremeno kazao: „Radio Kotor je medij koji nikoga nije posvađao”.

Svečanosti su prisustvovali predsjednika Opštine Kotor Vladimir Jokić, predsjednice SO Kotor Dragica Perović, potpredsjednice opštine Kotor Ljiljane Popović Moškov, brojne zvanice, bivši zaposlenici, članovi Savjeta Radio Kotora, predstavnici opština pobratima, Stari grad Beograd, Split i Subotica koji će danas prisustvovati svečanostima proslave Dana opštine Kotor 21.novembar.

 

Najčitanije