Radio Delfin odlazi u istoriju, ne i u zaborav…

Radio Delfin

Na osnovu zahtjeva novih vlasnika Radio Delfina iz Herceg Novog, Agencija za elektronske medije iz Podgorice, donijela je Riješenje o  promjeni naziva i indetifikacijskog znaka iz „Radio Delfin“ u „Radio S“.

U obrazloženju dokumenta koji je donjet 6. juna 2017. godine navodi se da su na ovaj način usklađena prava i obaveze imaoca Odobrenja, a direktor Agencije, Abaz Džafić je potpisao novo  Riješenje o  promjeni naziva i indetifikacijskog znaka ovog medija.

Da podsjetimo Radio Delfin je bila najslušanija komercijalna radiostanica, osnovana 2002. godine u okviru preduzeća “Neboelectronic“ iz Herceg-Novog, vlasnika poznatog radio amatera Mikija Božovića, prošle godine je prodata radio emiteru Radio S iz Srbije.

Radio Delfin sve ove godine bio je rado slušan u skoro svim domovima, kafićima, restoranima, uredima. Kako su nam kazali njegovi obožavaoci i slušaoci sa njime se zabavljalo, slavilo, lijegalo i budilo.

Radio Delfin je njegovao isključivo mediteransku muziku, emitovali su vremensku prognozu, reklame i male oglase, bez informative i mnogo priče.

Radio Delfin

Preko svoje mreže od 18 predajnika pokrivao je 2/3 Crne Gore i predstavljao najveću komercijalnu radiostanicu u Crnoj Gori, na području na kojem živi preko 400 000 stanovnika, a čuo se i u Hrvatskoj i BiH.

„Poslije prošlogodišnje promjene vlasničke strukture, stigla je i promjena imena. Nakon petnaest godina Radio Delfin, na koji sam jako ponosan, odlazi u istoriju, ne i u zaborav. I danas me zovu, zaustavljaju na ulici, pitaju što se dešava, zašto je prodat, zašto je muzika drugačija, imali šanse da se vrati stari dobri Delfin…U onim vremenima bilo je teško, najbolje bi vam ispričala moja supruga, zaista je bilo svega, prijetnji, poziva ali ubrzo su se navikli jer to je muzika koja pripada ovom podneblju, dakle, Boki Kotorskoj i Mediteranu“ – kazao je za Boka News bivši osnivač i vlasnik Radio Delfina Miki Božović.      

1 komentar

  1. I ja sam jedna u nizu ciji je dan zapocinjao uz muziku sa talasa Radio Delfina .Hvala biv.vlasnicima za divne trenutke, slusajuci muziku moje Boke i Mediterana.Od unazad par mjeseci uopšte ga ne slusam.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.