15 C
Kotor

Slušaj online radio

Rađenović: Budva ostaje metropola turizma

Budva
Budva

Budva će i ove sezone zadržati epitet metropole turizma, uvjerena je direktorica lokalneTurističke organizacije Jelena Rađenović.

Rađenović optimizam potkrepljuje utiscima sa sajmova turizma, gdje je za ponudu Budve iskazano veliko interesovanje.

“Četrnaesti međunarodni budvanski turistički karneval počinje 6. maja i označava start sezone. On postaje jedan od razloga zbog kojeg gosti planiraju odmor u Budvi, što nam je svima i bio cilj. Ove godine održava se pod sloganom „Karneval otvorenog srca”. To je jedna od posebno značajnih manifestacija koje organizujemo u saradnji sa NVO “Feštađuni” i opštinom. Karneval je tokom ovih godina prerastao u pravi događaj koji, pored prepoznatljivih karnevalskih grupa iz Crne Gore, regiona i Evrope, upotpunjavaju i koncerti, dječji program, ekološke radionice… Pred nama su brojne druge manifestacije, takmičenje u “Big gejm fišingu”, obilježavanje jubileja Gradske muzike Budve, fešte u Pržnom i Pašticada festa, preko brojnih muzičkih događaja, Dana umjetnika Budve, sve do Dana širuna i dočeka Nove godine”, kaže Rađenović, prenosi Pobjeda.

Vjernim gostima i onima koji će to tek postati ona poručuje da i ovog ljeta dođu u Budvu.

“Ove godine turisti će uživati u jedinstvenom akvaparku, toboganima i atrakcijama koje su prilagođene svim uzrastima. Pored čistog mora, najboljih hotela, restorana i najkvalitetnijeg smještaja na Crnogorskom primorju, niz manifestacija u organizaciji TOB-a biće razlog više da i ove godine Budva bude destinacija koja se ne smije zaobići”, kaže Rađenović.

Do početka glavne sezone ostalo je nešto više od dva mjeseca, ali sezona je već uveliko počela. Rađenović kaže da su zadovoljni posjetom.

“Brojno stanje je otprilike na nivou prošlogodišnjeg. Sada u Budvi boravi više od 4.000 registrovanih gostiju, od kojih je 3.600 u hotelima. Tokom praznika očekujemo znatno povećanje, a nadamo se i lijepom vremenu, koje je jedan od ključnih faktora u predsezoni”, kaže ona.

Na ulazu u Budvu ovih dana još je gradilište, a Rađenović apeluje na strpljenje, jer je, kako navodi, riječ o izuzetno značajnom infrastrukturnom projektu, čiji će efekti tek biti vidljivi.

Video: Spajanje bulevara

“Ne samo da će se znatno rasteretiti saobraćaj, već će sam ulazak u Budvu podsjećati na prilaz svjetskim metropolama. Svjesni smo toga da će se ovi radovi odraziti i na, možda, slabiju posjećenost tokom praznika i Karnevala, ali smo sa nedavno održane pres konferencije poručili da pozivamo u što većem broju goste iz Boke Kotorske, Nikšića i ostalih gradova, koji mogu doći sa zapadne i sjevero-zapadne strane, gdje nema nepotrebnih čekanja. Primjedbe postoje, naravno, ali ne u pretjeranom broju. Mislim da i turistički privrednici i gosti shvataju koliki je značaj ovog projekta i da svi zajedno moramo biti strpljivi još nekih 40 dana, za opštu dobrobit”, poručuje Rađenović.

Najčitanije