Qatari Diar još nije počeo gradnju na Plavim horizontima

Plavi horizonti - foto Boka News
Plavi horizonti – foto Boka News

Radovi na luksuzno-stambenom rizortu na Plavim horizontima, koji su prema najavama predstavnika Vlade trebalo da bude intenzivirani do juna, još nijesu počeli.

Mještani i vlasnici zemljišta eksproprisanog za gradnju turističkih vila, koje planira da gradi kompanija Qatari Diar, tvrde da su gradilišta pusta i da niko iz katarske firme ne dolazi mjesecima, iako je početkom aprila ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, najavio da će se gradnja intenzivirati u naredna dva mjeseca, piše Dan.

Mediji su ranije pisali da je katarska kompanija odustala od gradnje na Plavim horizontima, dok su iz Ministarstva to demantovali tvrdeći da su oni samo usporili realizaciju projekta. Na gardnju turističkog kompleksa čeka se od 2010. godine.

Predstavnici mještana tvrde da su oni i država izgubili ogroman novac, jer im je zemljište uzeto prije pet godina, a na njemu do sada nije urađeno ništa.

“Da je zemljište ostalo nama na korišćenje, do sada bismo ga valorizovali i iskoristili na način koji bi donio koristi nama i državi. Ovako niko nema koristi. Gradilište koje je čas aktivno, čas nije, i koje je pet godina u jednom istom stanju, ne može nikom donijeti dobro”, kazali su predstavnici građana i vlasnika zemljišta.

Oni su dodali da im nije jano zašto Vlada ne raskine ugovor, jer katarska kompanija pet godina ništa nije uradila, osim što je uzela zemljište i srušila nekadašnji hotel.

Vlada je sa kompanijom Qatari Diar prije šest godina potpisala ugovor, na osnovu kojeg je na Plavim horizontima trebalo da se gradi turistički kompleks vrijedan 250 miliona EUR.

Međutim, ni šest godina nakon potpisivanja ugovora vrijednog 25 miliona eura na toj lokaciji nije urađeno ništa.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.