14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Na putu Nikšić-Risan vozio 193 km/h – do kraja ljeta akcija “Helikopter”

Brzina na putu

Upravljajući putničkim motornim vozilom marke “Pežo” kotorskih registarskih oznaka, vozač R.Z. (29) počinio je teški prekršaj jer se vozilom, na magistralnom putu Nikšić – Kotor, u mjestu Dragalj u opština Kotor kretao brzinom od 193 km/h iako je ograničenje brzine kretanja na toj dionici puta 80 km/h, saopšteno je iz Uprave policije.

“Protiv R.Z. je Sudu za prekršaje podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz člana 318 stav 1 tačka 1 ZOBS-a a na licu mjesta od njega je privremeno oduzeta vozačka dozvola do odluke Suda”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je saobraćajna policija 5. jula 2017. zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja na crnogorskim putevima, izdala 625 prekršajnih naloga, podnijela 67 prekršajnih prijava, oduzela 31 vozačku dozvolu kao i sedam pari registarskih oznaka.

Takođe su kazali da je uhapšeno osam nesavjesnih vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg.

“Službenici saobraćajne policije će nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi omogućili veći stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Saobraćajci na terenu će, u okviru akcije “Helikopter”, od danas pa do kraja ljeta imati i podršku iz vazduha od strane Aviohelikopterske jedinice MUP-a koja će nadgledati saobraćaj i javljati kolegama iz saobraćajne policije uočene prekršaje”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Najčitanije